Wpis z mikrobloga

#gotujzwykopem #kuchnia #jedzienie

Tyle lata tego za oknem i tyle zarcia sie marnuje zamiast to wykorzystac to ludzie jedza jakies przetwarzane mortadele.
Pieczony golab, najpierw trzeba zlapac przynajmniej jednego i go udupic, oskubac z pior a reszte to jak kurczaka. Kurczaka zrobic chyba kazdy potrafi.

Pieczony gołąb jest niezwykle łatwy do zrobieniai i tani, wyjdzie nawet mniej niz 3zl na posilek. A jak sasiedzi beda zadowoleni ze juz im nie sraja xD. Po prostu dodaj tymianku, lekko podsmażaj, a następnie wstaw do gorącego piekarnika przez 20 minut w zależności od tego, jak ci się podoba. Udup jednego gołębia na osobę
Kuchnia: maltańska
SKŁADNIKI
Pieczony gołąb (1 gołąb na osobę)
Troche tymianku
Sól i pieprz oraz oliwa z oliwek
INSTRUKCJE
Rozgrzej piekarnik do 200 C.
Dodaj tymianku na golebia.
Usmaz troche bekonu.
Na patelni lekko obsmaz gołebia z oliwą z oliwek.
Usuń z patelni. Przypraw i polej trochę oliwy z oliwek.
Na każdej piersi golebia umieść plastry bekonu.
Umieść gołębie w naczyniu do pieczenia i piecz przez około 20 minut. Jeśli wolisz, aby twoje mięso gołębia było twardsze, piecz tylko przez dziesięć minut. Sprawdź mięso, a następnie, jeśli wolisz, żeby było pieczone dłużej.
Podawaj z pieczonymi warzywami do wyboru.
piter259 - #gotujzwykopem #kuchnia #jedzienie

Tyle lata tego za oknem i tyle zarci...

źródło: comment_Ou0rEcIDuZ5s5MqhXAVu6J5g8HxG1oCI.jpg

Pobierz
  • 1