Cześć #lego świry. Rozpoczynam swoją wielką podróż w wyobraźni do lat '90 tych ( ͡º͜ʖ͡º) Podobnie jak wiele innych Mireczków z tagu, wiedziony sentymentem wywołanym w niedalekiej przeszłości (Lego Racers brought me here), odwiedziłem swój dom rodzinny z zamiarem odnalezienia moich skarbów z dzieciństwa. W pamięci miałem dwa przeogromne pudła pełne rozmaitych klocków, cierpliwie czekające w piwnicy aż przyjdzie ich czas. Niestety, jak to zwykle w takich wypadkach bywa, wspomnienia z dzieciństwa z biegiem czasu się wyidealizowały. Zamiast dwóch kartonów po 5 kg czekały dwa plastikowe pudełka (zdjęcie w komentarzu), oba do połowy pełne. Tak czy siak, jest tego jakieś 2,5 - 3 kg klocków. Z moich danych pamieciowych wynika, że powinno tam być co najmniej kilka całych zestawów z różnych serii, głównie z lat 90-tych (a nawet późnych lat 80-tych). Plan jest prosty - ogarnąć ten bajzel z picrela i skompletować tyle zestawów ile się uda. Nie wykluczam, że sentyment pchnie mnie nieco dalej i kupię sobie kilka historycznych zestawów, które zawsze chciałem mieć, a nie dane mi było położyć na nich łapska. Wszystkie te złożone zestawy będę sobie wrzucał pod tagiem #piesnalego. Mam nadzieję, że to będzie fajna przygoda ( ͡º͜ʖ͡º) #zabawki #klocki
@piesnababy: Na początku epidemii wysypałem na podłogę wszystkie klocki LEGO zgromadzone przez moich synów (około 15 kg, w tym moje zachowane klocki z czasów dzieciństwa) i postanowiłem zbudować wszystkie zestawy. Zbudowałem około połowę i się poddałem. Poniżej wrzucam zdjęcie nowoczesnego zestawu wyścigówki (po lewej) i mojego pierwszego zestawu LEGO, przywiezionego przez ciotkę z Niemiec w roku '89 (po prawej).
@Bombel757 no ja tych klocków mam jakieś 10 razy mniej, to może mi łatwiej pójdzie ( ͡º͜ʖ͡º) Niemniej jednak gratuluję, że chociaż połowę się udało ułożyć!
@piesnababy: Możesz tam sobie spisać zestawy jakie masz, zobaczyć co możesz zbudować z klocków jakie masz, znaleźć zestaw po klocku, znaleźć instrukcje, linki do zakupu klocków, sprawdzić wartość zestawów itp. itd. Do tego masz np. bricklink jeśli chcesz dokupić klocki.
#zabawki #klocki
źródło: comment_1590526842vL6ZLCNvI9jUSqASwp7Dmz.jpg
Pobierzźródło: comment_1590526910KOU958ilUJ3TwnQa8PShgC.jpg
Pobierzźródło: comment_1590528298LSMRa7XaFhoAVT2259XHw5.jpg
PobierzDo tego masz np. bricklink jeśli chcesz dokupić klocki.
Komentarz usunięty przez autora