damw
#legodamwa <-- pod tym tagiem umieszczam wszystkie moje zestawy: https://brickset.com/sets/ownedby-ziomal

Cześć Mirki i Mirabelki.
Jak Wam minął weekend? Ja obserwowałem jak kowboje i żołnierze #lego rozbudowują miasteczko na dzikim zachodzie.

1. Udało im się wzmocnić wzgórze, aby fort miał solidne fundamenty (przy okazji wprowadzając tutaj modułowość - pozwoli to łatwiej przenosić poszczególne fragmenty)

#diy #western #chwalesie
50
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
damw
damw Autor
W samym mieście zaszło sporo zmian:
2. Do osadników w końcu doprowadzono tory kolejowe,
3. Przygotowując się na ewentualny pożar (przezorny zawsze ubezpieczony) - zaczęli stawiać beczki z wodą,
4. Stwierdzili, że stawianie budynków w chaotyczny sposób, to nie jest najlepsze rozwiązanie. Za optymalne rozwiązanie wybrali budynki wzdłuż głównej drogi,
13
damw
damw Autor
  • adult
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
11
damw
damw Autor
7
damw
damw Autor
4
damw
damw Autor
to z jakichś samochodowych części?

@fizzly: ja kojarzyłem z 60198 (ale tam były zielone). Okazało się, że jeszcze kilka innych kolorow jest:
https://www.bricklink.com/catalogItemIn.asp?P=13760∈=S

Nie pasują mi trochę te żółte płotki
2
HorrorVacui
@damw: ale uważaj! Bank bez ściany i sejf na wierzchu to łakomy kąsek dla bandytów :o
2
fizzly
@damw: super, podobają mi się te "przeszklone lady" :) to z jakichś samochodowych części? Fajnie to wygląda wszystko! Nie pasują mi trochę te żółte płotki ogrodzeniowe w miasteczku.
1
boguslaw-de-cubalibre
@damw: naszło mnie pytanie przed chwilą: co Ty z tym robisz pomiędzy sesjami budowania? Masz wielki dom i jeden pokój z------y klockami?
1
damw
damw Autor
Masz wielki dom i jeden pokój z------y klockami?

@boguslaw-de-cubalibre: jeden pokój jako biuro + lego, teraz z makietą wypełzłem do drugiego pokoju, bo w tym pierwszym nie było wystarczająco miejsca (ale to jest rozwiązanie tymczasowe). Dlatego staram się nową wersję makiety budować w sposób modułowy, żebym mógł łatwo rozmontować na mniejsze części jak już będę ją zwijał za 2-3 miesiące (mam wystarczająco miejsca, żeby po rozmontowaniu trzymać w różnych częściach
1
fizzly
@damw: a co z tym pomysłem na drogę? bo widzę dalej z tych płaskich czarnych jest zbudowana.
1
fizzly
@damw: no bo ja też czekam jak coś :D:D
1
stresS
@damw: weekend najgorszy ever, ale przynajmniej jest lego <3 i tag
1
stresS
@damw: póki co się wstrzymałem, ale na 90% nastepny bedzie statek z creatora, no chyba ze bedzie na cos dobra promka
1
H13D
H13D
@damw: Z wafelków?
0
damw
damw Autor
Z wafelków?

@H13D: ?
0
damw
damw Autor
a co z tym pomysłem na drogę? bo widzę dalej z tych płaskich czarnych jest zbudowana.

@fizzly: czekam na paczkę xD Gnój ponad tydzień już pakuje i ciągle nie wysłał
0