Aktywne Wpisy

Ukiss +46
Perełki z rejestru PESEL, część 3!
Męskie:
* Boruch (15 osób)
* Zeus (11)
* Żilbert (3)
Męskie:
* Boruch (15 osób)
* Zeus (11)
* Żilbert (3)

UsmiechnietyAnon +76
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Cześć, mam pytanie nad którym się głowie, mam 22 lata i nie mam pojęcia co ze sobą zrobić, mam masę wolnego czasu po pracy w kołchozie, ale nie chciałbym spędzić tak całego życia pracując za minimalną. Jaki kierunek powinienem wybrać w 2023/24 roku i dlaczego? Lepiej w tym momencie jest uczyć się na analityka i pchać się w IT w przyszłym roku, czy lepszym wyjściem jest pójście w budowlankę? Zależy mi na przyszłej stabilności i mierze na długofalowe korzyści i efekty, a nie szybki pieniądz za rok od dzisiejszego dnia. Jaka jest aktualnie sytuacja na rynku budowlanym i na rynku IT? Co jest bardziej perspektywiczne i czy obie roboty są dla każdego? Proszę o pomoc, mam zerowe doświadczenie w jednym i drugim, ale chciałbym wybrać jedną z tych dwóch dróg i zacząć się szkolić w tym kierunku poświęcając na to 6-8 godzin dziennie.
#budowlanka #remontujzwykopem #stepujacybudowlaniec #pracait #programowanie #programista15k #pracbaza #kiciochpyta
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
[opis odnośnika] https://wykop.pl/cdn/c3201142/comment_1626040698D7HZgdkBTDlK2jzHeNgfWd,w400.jpg
─────────────────────
· Zaakceptował: mkarweta
─────────────────────
· Zaakceptował: RamtamtamSi
W budowlance to zależy czy mówisz o jakimś inżynierze budownictwa czy malarzu/tynkarz/wykończeniówka itp. Jak to pierwsze to bez studiów nie da rady. Jak to drugie to tutaj jesteś sobie sterem, żeglażem i okrętem. I ci drudzy wcale mało nie zarabiają. Fachowcy wyciągają tyle co
Inna sprawa, że bootcampy są chorendalnie drogie i nie warte swoich cen.
@majkel88: ku&^ to bym dal rade juz teraz xD