Aktywne Wpisy

vieniasn +68
to jest wręcz niesamowite jak część normictwa podąża za trendami wszelakimi jeszcze niedawno każdy nosił north face teraz doszły do tego czapki arcteryx no jakby od jednego szablonu ich klepalii
kastrator2 +57
źródło: screenshot 3
Pobierz

Oddawanie moczu w nocy.
Cześć, mam taki problem, że budzę się w środku nocy ponieważ muszę się wysikać. Pierwszą próbą rozwiązania problemu było zminimalizowanie picia płynów po godzinie 18. Trochę to pomogło jednak dalej budzę się w nocy tylko trochę później oraz mniej moczu oddaje. Wydaje mi się że główną przyczyną jest tutaj jedzenie przed snem. Jestem osobą która nie zaśnie jak nie będzie mieć pełnego brzucha. A więc jak jem kolację to robię to bezpośrednio przed snem, tj. jem kolację i od razu po niej myje zęby i kładę się spać. Jak wiemy pokarm to głównie woda i organizm przez pierwsze kilka godzin snu trawi to jedzenie i potem musi pozbyć się tego artefaktu jakim jest woda w postaci moczu.
Macie jakieś porady jak sobie poradzić z tym problemem? Odbija się to na moim codziennym funkcjonowaniu bo jestem osobą której ciężko ponownie zasnąć jak już się obudzi, a nawet jeśli to nie jest to już pełnoprawny sen tylko taki pół sen pół leżenie w łóżku.
#silownia #mirkokoksy #mikrokoksy #zdrowie #medycyna
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
@BornToDie69 co za bzdury, ulać się można jedynie od niekontrolowanego jedzenia a nie dlatego, że jesz w nocy
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
jak liczysz kalorie to nie ważne czy je będziesz jadł przed snem czy na śniadanie czy na obiad a że tobie się coś odkładało to dlatego że żarłeś jak świniak i spanie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: razzor91
@BornToDie69: jakbym nie jadł przed snem to byłbym pewnie dalej gruby. Śniadanie zjedz jak żebrak, obiad jak mieszczanin, a kolację
Do 16 wypijam ok 5 litrów wody, później jakieś serki proteinowe. Pewnie przestawie je wcześniej i może to coś pomoże, no ale niestety jedna pobudka w nocy to standard.