Aktywne Wpisy

thorgoth +357
Turysta z Polski uderzył w twarz pracownicę Parku Narodowego Torres de Paine w Chile, gdy poprosiła, aby zgasił papierosa.
W Parku obowiązuje całkowity zakaz używania ognia i palenia papierosów ze względu na susze i duże ryzyko pożarów.
Po ataku próbował uciec, ale został ujęty przez innych zwiedzających i przekazany chilijskiej policji. Sąd skazał go w przeliczeniu na 60 tysięcy złotych grzywny i zakaz wjazdu do Chile przez 3 lata. Mężczyzna został już
W Parku obowiązuje całkowity zakaz używania ognia i palenia papierosów ze względu na susze i duże ryzyko pożarów.
Po ataku próbował uciec, ale został ujęty przez innych zwiedzających i przekazany chilijskiej policji. Sąd skazał go w przeliczeniu na 60 tysięcy złotych grzywny i zakaz wjazdu do Chile przez 3 lata. Mężczyzna został już

Franker +357
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Cześć,
W tym roku skończyłem magisterkę na kierunku Informatyka i Ekonometria, czyli statystyka i ekonometria XD. Obecnie pracuję na uop w dużym przedsiębiorstwie, rok stażu. Praca dynamiczna, dużo liczenia, optymalizacji, planowania, nawet trochę zarządzania. Liczenie to nie są żadne modele ani inna wiedza tajemna. Dużym plusem jest to, że dużo robię ze szczytem piramidy czyt. kadrą kierowniczą i mogę sobie obserwować cały przekrój biznesu.
Zastanawiam się trochę co robić dalej, w sensie rozwoju. Na studiach poznałem minimum programowania, ale było stricte pod statystykę. Głownie Python i R. Dzięki temu + znacznie więcej które ogarnąłem w domu, w obecnej pracy usprawniłem masę rzeczy, a wymyśliłem i zautomatyzowałem, przynajmniej jeżeli chodzi o liczenie, jeszcze więcej. Myślałem żeby iść w to trochę dalej, ale nie wiem czy jest sens tzn. nie wiem co mogę robić dalej, bo kursy na udemy to chyba scam i strata czasu + umiem cokolwiek tylko w tych dwóch basic językach.
Myślałem też o tym aby skupić się na stronie finansowej, czyli w przypadku aktualnej branży commodities, głownie hedging.
Nie mam dzieci, więc mam trochę czasu na dokształcanie się w czasie wolnym. Nie mam jednak pojęcia za bardzo w którą stronę iść i jak to zrobić.
#programowanie #programista15k XD #pracbaza #pracait #praca #rozwojosobisty
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
Nie widzę dużego sensu byś uczył się silnie typowanego języka, czy wałkował algorytmy które są już