Aktywne Wpisy
lyncz +195
TL;DR:
Pamiętacie moją nówkę sztukę Konę, która zdechła po 700 km, a krakowskie ASO potrzebowało 2 tygodni na ściągnięcie akumulatora? Dziś rano zadzwonili: "Naprawione, można odbierać!". Urwałem się z roboty, przedzierałem przez zakorkowany Kraków ponad godzinę. Odbieram auto, wyjeżdżam za bramę serwisu i... na deskę wjeżdża czerwona ikona braku ładowania xD. Wrócili do punktu wyjścia. Rzuciłem im kluczykami na blat, zrównałem ich procedury z ziemią i zostawiłem tam ten złom.
Wersja dla koneserów korpo-absurdu:
Mirki,
Pamiętacie moją nówkę sztukę Konę, która zdechła po 700 km, a krakowskie ASO potrzebowało 2 tygodni na ściągnięcie akumulatora? Dziś rano zadzwonili: "Naprawione, można odbierać!". Urwałem się z roboty, przedzierałem przez zakorkowany Kraków ponad godzinę. Odbieram auto, wyjeżdżam za bramę serwisu i... na deskę wjeżdża czerwona ikona braku ładowania xD. Wrócili do punktu wyjścia. Rzuciłem im kluczykami na blat, zrównałem ich procedury z ziemią i zostawiłem tam ten złom.
Wersja dla koneserów korpo-absurdu:
Mirki,

dariusz44 +68
#gielda
Wiecie co mi r---------a głowę? To że taki pionek jak jak ma włożone prawie 100k USD w akcje takiego majkrosofta. Wiadomo że na minus, ale nie o to.
Ja, zwykły Darek, mam k---a prawie 400k PLN w akcjach jednej spółki.
W portfelu prawie milion.
Ja, zwykły chłopak z bloku, który pierwsze firmowe buty miał mając lat 16. Jakieś converese’y. A teraz mam takich butów szafę. I wszytko.
Mózg r-------y.
Wiecie co mi r---------a głowę? To że taki pionek jak jak ma włożone prawie 100k USD w akcje takiego majkrosofta. Wiadomo że na minus, ale nie o to.
Ja, zwykły Darek, mam k---a prawie 400k PLN w akcjach jednej spółki.
W portfelu prawie milion.
Ja, zwykły chłopak z bloku, który pierwsze firmowe buty miał mając lat 16. Jakieś converese’y. A teraz mam takich butów szafę. I wszytko.
Mózg r-------y.

Jestem na 4 etapie rekrutacji po zadaniu domowym, live coding I rozmowie technicznej na Java developera. PO rzuca tekst, że w sumie to dodali AWS/Azure w wymaganiach ale klient musi mieć wszystko lokalnie i oni by chcieli coś takiego tylko on-prem u klienta. I że za 2 miesiące tam testy akceptacyjne się zaczynają a obecny DevOps wziął L4 i nie wiadomo czy wróci i potrzebują kogoś kto to ogarnie podjedzie do klienta skonfigurowac, postawi klaster nada dostępy sklei CI/CD i jeszcze wspomoże programistów bo są do tyłu. Stawka 11500 brutto UOP bez akup, umowa na 3 miesiące hybryda 3 dni z biura, firma na literę S. Co się do kur*y stało z tą branżą? Zaraz mi pyknie 4 miesiąc szukania roboty i to na razie najbliżej jak byłem. Eh, chyba se zostanę na bezrobociu dłużej.
#programista15k #pracait #programowanie #korposwiat
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
🧙🏻 Prowadzę anonimowe mirko już 2 lata, ale nikt mi nie pogratuluje, bo jestem ze wsi. Wspomóż projekt
Seniorzy aplikują na stanowiska midowe, dajac male stawki, a nawet seniorzy jak maja widelki 120-160 to dają nawet 90-110, zeby miec pewnosc ze ktos sie odezwie.
nigdy nie odpowiada
Szkoda czasu i siły
W czym robisz?
Jaka stawka?
@mirko_anonim: podpisz i wycen na 900h te