Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Ile trzeba REALNIE wydać pieniędzy, żeby kupić 4-pokojowe mieszkanie w Krakowie, powiedzmy 65-70 metrów w średniej dzielnicy, około 7 km od centrum, nie wielka płyta? Interesują mnie głównie opinie osób, które takie mieszkanie w ostatnim czasie zakupiły.

Wiem, mógłbym popatrzeć po ile chodzą na otodom, ale mi nie do końca o to chodzi. Chodzi mi o to, że mieszkanie jest załóżmy wystawione za milion, a poszło na przykład za 900k.

#nieruchomosci #mieszkanie #dom #krakow

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt

• 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

mniej więcej tyle za ile są wystawiane

@sberatel: xxxxxxddddddddd, widze Pan przepłacowicz xd, większość ofert jest wystawiana za zawyżoną cene, licząc na jelenia, dopiero po jakimś czasie jest obniżana.

i to że zniknie mieszkanie za x nie znaczy, że za x się sprzedało, równie dobrze mogli się ludzie licytować na klatce lub pójść za 0.5 x
a.....k - >mniej więcej tyle za ile są wystawiane

@sberatel: xxxxxxddddddddd, widze ...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: patrzysz na zametr.pl, jeżeli mieszkanie nie schodzi i obniżają cene na x, to znaczy, że jest warte mniej niż x, bo gdyby było warte x to ktoś by zaproponował x, gdy cena była > x. (w przypadku małych obniżek o 10-50 tys)

i jeżeli 1 mieszkanie nie zeszło za x to drugie podobne możesz wycenic za podobne pieniadze.(więc masz wiedze za ile nie schodza mieszkania - napewno jest warte
  • Odpowiedz
  • 0
@andrzej_sk

No tak, bo jak marcinek napisze cos OCZYWISTEGO to nagle na wykopie się oczy otwierają "aaaaa... to o to chodziło" ;)

A przeciez ja juz kilak razy to poruszałem- na zasadzie zaczepki no jak to możliwe ze ceny spadają, a srednia w górę- ze JA MANIPULUJE.... głupoty pisze.... I takie tam ;) bo nie moze rosnąć o spadać jednocześnie- jasne ze moze....
  • Odpowiedz
@mirko_anonim milion złotych to jest budżet który musisz mieć. Czy kupisz za 900k czy za milion i 100k to jest drugorzędna sprawa. Założyłbym po prostu milion i szukał czegoś w tej cenie. Jak Ci się spodoba to negocjuj cenę.
  • Odpowiedz
Ile trzeba REALNIE wydać pieniędzy

@mirko_anonim: ale wiesz o tym, że różnice nawet między sąsiednimi osiedlami potrafią wynosić ponad 1k za m2? Nawet w jednym budynku masz duże różnice, z uwagi chociażby na układ, widok z okna, stronę świata czy piętro. Mnóstwo parametrów.
Realnie upolujesz coś takiego nawet do 800k. Jeśli wiesz gdzie szukać i jak negocjować.
  • Odpowiedz