Wpis z mikrobloga

✨️ Czy warto iść na studia zaoczne w wieku 25 lat?
Skończyłem 25 lat, mam pracę biurową bez perspektyw na większe zarobki (w obecnej firmie bez papierka nie mogę liczyć na żaden awans), jest sens iść zaocznie na ekonomię lub fir i w trakcie studiów lub po próbować dostać się do jakiegoś korpo/banku? Wiek nie będzie przeszkodą w dostaniu jakiegoś juniorskiego stanowiska w audycie/controllingu/czymś innym?

#korposwiat #korpo #praca #pracbaza #studia #ekonomia #fir #big4 #finanse #bankowosc #studia

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: jak masz pracę biurową i szukałbyś stażu w trakcie studiów to może się uda. Ja skończyłem studia mając 28 lat i nie udało mi się nigdzie dostać do korpo
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
precyzyjny-twórca-85: W controllingu będzie przeszkodą że nie masz twardego doświadczenia, podobnie w audycie chociaż tam możesz być po prostu zmielony przez nawał pracy w busy season i czy ogarniesz. Na jakieś inne juniorskie spoko o ile jeszcze są bo w 2025 juniorskie przejął AI i pan Hindus

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: stanowisk juniorskich jest co najmniej 50% mniej niż jeszcze w 18/19 roku. Dodaj do tego agepill, korpo woli młodego 24 latka po studiach niż gościa co ma 30 lat + pomyśl o AI za 5 lat może być znacznie mocniej rozwinięta niż teraz. Proste korpo prace będą redukowane. Już lepiej uderzyć w coś technicznego.
  • Odpowiedz