Aktywne Wpisy

cheture +17
jakie macie plany na piątek wieczur
lyncz +134
TL;DR:
Pamiętacie moją nówkę sztukę Konę, która zdechła po 700 km, a krakowskie ASO potrzebowało 2 tygodni na ściągnięcie akumulatora? Dziś rano zadzwonili: "Naprawione, można odbierać!". Urwałem się z roboty, przedzierałem przez zakorkowany Kraków ponad godzinę. Odbieram auto, wyjeżdżam za bramę serwisu i... na deskę wjeżdża czerwona ikona braku ładowania xD. Wrócili do punktu wyjścia. Rzuciłem im kluczykami na blat, zrównałem ich procedury z ziemią i zostawiłem tam ten złom.
Wersja dla koneserów korpo-absurdu:
Mirki,
Pamiętacie moją nówkę sztukę Konę, która zdechła po 700 km, a krakowskie ASO potrzebowało 2 tygodni na ściągnięcie akumulatora? Dziś rano zadzwonili: "Naprawione, można odbierać!". Urwałem się z roboty, przedzierałem przez zakorkowany Kraków ponad godzinę. Odbieram auto, wyjeżdżam za bramę serwisu i... na deskę wjeżdża czerwona ikona braku ładowania xD. Wrócili do punktu wyjścia. Rzuciłem im kluczykami na blat, zrównałem ich procedury z ziemią i zostawiłem tam ten złom.
Wersja dla koneserów korpo-absurdu:
Mirki,

Mirki potrzebuje pomocy lub wskazówki. Szukam pierwszej pracy w Helpdesk/Service Desk na terenie #warszawa
Generalnie posiadam doświadczenie w szseroko rozumianym IT, ale bardziej w analizie danych, ale od ostatnich dwóch lat robiłem zupełmnie co innego, pracując za granicą. Miałem styczność z oprogoramowaniem Office a także z SQL, Pythonem i trochę GIS, z oprogramowaniem ticketowym też miałem styczność gdy musiałem odpowiadać na zapytania klientów zewnętrznych. Jakieś proste problemy z komputerem sam rozwiązywałem. Wiadomo, że stricte helpdeskowe doświadczenie to to nie jest, ale z sieciami też miałem styczność chociaż nie jest to poziom wyjadacza. Raczej takie typowo domowe problemy z siecią, skręcenie kabla, włożenie przewodów w odpowiednie piny, zaciśnięcie crimperem itd. Prywatnie też zdarzyło się pomóc koledze w ogarnięciu jego małego biura tj. sprzęt sieciowy, drukarki, jakiś access point. Generalnie sieć typu SOHO (on + trzy osoby). Do tego posiadam certyfikat CompTIA A+ oraz Network+, które zrobiłem niedawno żeby mieć papier. Do tego zrobiłem certyfikat Google z zakresu cyberbezpieczeństwa, wiadomo że nie czyni mnie to bogiem, ale jeżeli ktoś by miał jakiś namiar gdzie mógłbym podesłać swoje papiery to byłbym wdzięczny.
#kiciochpyta #pracbaza #praca #pracait
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
źródło: 1000021092
PobierzTo po co pchasz się do sd?
@tired_of_life: Jak to ma być pierwsza praca w IT to ujdzie.
Idź synek na rekrutacje do jakiego urzędu albo szkoły na informatyka, to cie może wezmą. Zarobisz minimalną ale przynajmniej cie bez powodu nie zwolnią ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@modzelem
@Przypadkowy
Dlaczego chcę zacząć od helpdesk? Generalnie chciałbym iść w kierunku sieci, cyberbezpieczeństwa a przeglądając wypowiedzi innych i ich doświadczenia to praca na service/help desku to dobry początek i punkt zaczepienia, pod warunkiem że już wtedy będzie się miało już jakąkolwiek styczność z zagadnieniami sprzętowymi i
Odpowiadając na Twoje pytanie, czemu pcham się w SD - bo zniechęciłem się po ostatniej pracy przy danych. Zaczynałem na poziomie 4500 brutto, gdzie wymagana ode mnie była znajomość SQL, EXcela (z VBA) a do tego z czasem coraz więcej rzeczy. Do tego praca typowo korporacyjna dla branży FMCG gdzie miałeś co chwila od każdego pilne (a jakże) prośby o raporty, automatyzacje i inne rzeczy.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: mkarweta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: RamtamtamSi