Wpis z mikrobloga

✨️ Jak znaleźć pierwszą pracę w Helpdesk w Warszawie?
Mirki potrzebuje pomocy lub wskazówki. Szukam pierwszej pracy w Helpdesk/Service Desk na terenie #warszawa

Generalnie posiadam doświadczenie w szseroko rozumianym IT, ale bardziej w analizie danych, ale od ostatnich dwóch lat robiłem zupełmnie co innego, pracując za granicą. Miałem styczność z oprogoramowaniem Office a także z SQL, Pythonem i trochę GIS, z oprogramowaniem ticketowym też miałem styczność gdy musiałem odpowiadać na zapytania klientów zewnętrznych. Jakieś proste problemy z komputerem sam rozwiązywałem. Wiadomo, że stricte helpdeskowe doświadczenie to to nie jest, ale z sieciami też miałem styczność chociaż nie jest to poziom wyjadacza. Raczej takie typowo domowe problemy z siecią, skręcenie kabla, włożenie przewodów w odpowiednie piny, zaciśnięcie crimperem itd. Prywatnie też zdarzyło się pomóc koledze w ogarnięciu jego małego biura tj. sprzęt sieciowy, drukarki, jakiś access point. Generalnie sieć typu SOHO (on + trzy osoby). Do tego posiadam certyfikat CompTIA A+ oraz Network+, które zrobiłem niedawno żeby mieć papier. Do tego zrobiłem certyfikat Google z zakresu cyberbezpieczeństwa, wiadomo że nie czyni mnie to bogiem, ale jeżeli ktoś by miał jakiś namiar gdzie mógłbym podesłać swoje papiery to byłbym wdzięczny.

#kiciochpyta #pracbaza #praca #pracait

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim:
Idź synek na rekrutacje do jakiego urzędu albo szkoły na informatyka, to cie może wezmą. Zarobisz minimalną ale przynajmniej cie bez powodu nie zwolnią ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @charles-terror
@modzelem
@Przypadkowy

Dlaczego chcę zacząć od helpdesk? Generalnie chciałbym iść w kierunku sieci, cyberbezpieczeństwa a przeglądając wypowiedzi innych i ich doświadczenia to praca na service/help desku to dobry początek i punkt zaczepienia, pod warunkiem że już wtedy będzie się miało już jakąkolwiek styczność z zagadnieniami sprzętowymi i
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @modzelem

Odpowiadając na Twoje pytanie, czemu pcham się w SD - bo zniechęciłem się po ostatniej pracy przy danych. Zaczynałem na poziomie 4500 brutto, gdzie wymagana ode mnie była znajomość SQL, EXcela (z VBA) a do tego z czasem coraz więcej rzeczy. Do tego praca typowo korporacyjna dla branży FMCG gdzie miałeś co chwila od każdego pilne (a jakże) prośby o raporty, automatyzacje i inne rzeczy.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: obecnie praca na jakiejkolwiek infolinii technicznej będzie trudna do zdobycia, bo jest to bardzo fajna i łatwa praca- jeśli ktoś ci pisze że jest trudno, no to się myli, jest prosta, przyjemna w porównaniu do zwykłej infolinii na jakieś tam reklamacjach czy sprzedaży właśnie.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @artystyczny-uczony-9 - jak takie widzę to od razu pomijam, już próbowałem kilka razy i szybko dostałem odmowę. A jeżeli można aplikować nie mając dośiadczenia do miejsc, gdzie wymagają takowego to jaki jest sens zamieszczania tego w wymaganiach? Coś tu nie gra

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
  • Odpowiedz