Wpis z mikrobloga

✨️ Jak wrócić na siłownię po dłuższej przerwie?
Cześć #mikrokoksy dawno mnie tutaj nie było. Na siłowni byłem ostatni raz dzień przed urodzeniem mojej córeczki czyli 831 dni temu. Przytyłem 30kg i mam bebzon. O dziwo plecy siedzą bo nie ma jak się smalec tam odkładać xD ale pewnie to też mózg mnie okłamuje że nie jest tak źle.

Doradźcie mi jak sobie poradzić z brakiem czasu na siłownię. Nie ukrywam że jak mam godzinę albo dwie to padam na mordę od pracy, obowiązków i wole się pobawić z córką niż zostawić ją z mamą. Jesteśmy we dwójkę i często na zmianę pracujemy i się opiekiekujemy córką. Nie chcę też robić tak jak mój stary. Czyli ona ma w dupie i wychodzi z chaty. Chcę być najlepszym tatą.

Jak wy dajecie sobie z tym wszystkim? Nie ukrywam że jestem tak zdesperowany byciem chudym i byciem z rodziną że zapisałem się na operacje zmniejszenia żołądka. 24 lutego idę do szpitala na operacje sleeve. Boję się tego ale czuję że to dobra decyzja. Pewnie wielu uzna za łatwiznę ale jeśli nie utnę sobie tak agresywnie jedzenia to za rok będzie jeszcze więcej na wadze a ja mam wrażenie że będę żałował że nie zrobiłem operacji.

Dajcie znać czy dobrze robię. Podobno jak się nad czymś zastanawiasz czy ma sens to nie ma. Chciałbym wrócić na siłownię ale wiem że przez rok albo dwa to odpada. Znajoma przeszła operacje i sobie chwali. Nie ukrywam że sam bym nie jadł śmieci ale narzeczona też ma stres w pracy i tak go sobie zajadamy. Od 1,5 miesiąca zastąpiłem słodycze na batony proteinowe a slone przekąski odrzuciłem i spadło 5kg. Wiem że się da zejść do wagi 80-90kg bez problemu bo już raz zjechałem ze 140 do 70.

Może męczę ale wspominam was miło i zawsze siłownia mi się z wami kojarzyła. Na pierwszym planie @Kasahara leciałem ponad rok i w życiu takiego progresu nie miałem. Szkoda tylko @skogyra prawilnego chłopa xD

#zdrowie #bariatria #odchudzanie (xD)

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nie ukrywam że jestem tak zdesperowany byciem chudym i byciem z rodziną że zapisałem się na operacje zmniejszenia żołądka. 24 lutego idę do szpitala na operacje sleeve. Boję się tego ale czuję że to dobra decyzja. Pewnie wielu uzna za łatwiznę ale jeśli nie utnę sobie tak agresywnie jedzenia to za rok będzie jeszcze więcej na wadze a ja mam wrażenie że będę żałował że nie zrobiłem operacji.

@mirko_anonim: wszedłbym
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ja wróciłem na siłownię 2 miesiące po urodzeniu dziecka. Przez rok wchodził w grę trening tylko późnym wieczorem, albo w nocy. Często chodziłem o 22. Teraz zmieniłem siłownię z całodobowej na otwartą do 23 i chodzę na 21. Po siłowni zawsze 20 minut książki, chwila gry na konsoli i jakoś się wszystko spina. Tylko sen dostaje po dupie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Jak wrócić na siłownię po dłuższej przerwie?

@mirko_anonim: ubierasz się, idziesz i ćwiczysz

Doradźcie mi jak sobie poradzić z brakiem czasu na siłownię

nie brakuje ci czasu tylko tak ci się wydaje, że niby dwójka dorosłych ludzi z jednym dzieckiem nie jest w stanie tak zorganizować życia żebyś mógł 3 razy w tygodniu iść na
  • Odpowiedz
Nie ukrywam że sam bym nie jadł śmieci ale narzeczona też ma stres w pracy i tak go sobie zajadamy

@mirko_anonim: Jeśli nie zlikwidujesz przyczyny, na jakiś czas operacja ci ten stan ogarnie, ale za parę mięsięcy możesz wrócić do punktu wyjścia, idz do psychodietetyka ze swoją i ogarnijcie podstawy
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: przez to jak wyskoczyłeś z tą operacją mam wrażenie, że to bait.

Ale odnosząc się do wpisu, zakładając, że to nie bait.
Jeżeli chcesz być dobrym ojcem, to nie bądź sfrustrowanym ojcem. Czas dla siebie musisz znaleźć. I jak go znajdziesz to obowiązkowy trening.
Z mojej perspektywy, dwójka dzieci na pokładzie, żona czasami pracuje na drugie zmiany, brak wsparcia w pobliżu. Priorytetem jest żeby znaleźć czas na dwa treningi
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Jak nie ogarniesz stresu do minimum to po co Ci operacja? To jakbyś naklejal plaster na otwarta ranę od postrzału xD .. Wgl śmiać mi się chciało z tego zastąpienia słodyczy na batony proteinowe xD .. Też mi się urodziła córka teraz i wiem o co chodzi z tym zostawianiem jej z matką i bycie dobrym ojcem itd. ale nie ma co się smyrac po fiutach i Ci dobrze
  • Odpowiedz
@dsomgi00: A jak ja pracuję w 4brygadowce i żeby być na rano w robocie to muszę wstać 3:30 i najpierw wyjsc z psem, a siłownię są otwarte od 7:00 to wtedy co? Nie chodz spać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Abgymnic199: Ojej no popatrz, są ludzie co trenują triathlon - dyscplina sportu która wymaga conajmniej 10h tygodniowo trenowania, a często i trenują więcej po 15/20h tyg., żeby jako tako progresować, mają normalne prace na etat, żony, rodziny, obowiązki. Kwestia tego jak to sobie zorganizujesz. Jak ktoś ma czas, żeby na wykopie napisać wpis, na który zajęło mu spokojnie 10 minut, to już znak sam w sobie, że mógłby je poświęcić
  • Odpowiedz
@dsomgi00: Żeby nie było, ja to wiem i się zgodzę po części,ale jak ktoś nie pracuje w takim systemie to nawet nie ma co zaczynać rozmowy bo taki ktoś nie ma pojęcia jak człowiek jest wyczerpany taka robota, śmiałem się po prostu w duchu, że napiszesz mi coś w stylu "zmień pracę weź kredyt" xD
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: 2x w tygodniu na wolnym na początek, same podstawy bym zaczął tzn. przysiad, martwy, ława, ohp 4x5 i do domu zobaczyć jak to będzie funkcjonować wgl, przynajmniej ja mam taki plan, a z tym, że Ci ktoś napisze że jak masz czas w drodze do domu napisać wiadomość na wykopie czy w robocie na kiblu to xD .. 99% takich typków jakbyś ich wrzucił na 4brygadowke to by zapomnieli
  • Odpowiedz