Aktywne Wpisy

dominges08 +65
Jak @Pan_Szeryf pokazał metamorfoze swojego podopiecznego (siebie) to ja też pokażę mojego (mnie)
Te dwa zdjęcia dzieli około 6,5 roku i 38 kg wagi (na lewym 61 kg, na prawym 99 kg) wzrost 182 cm
Na moment dzisiejszy jeszcze pozostaje naturalem.
#mikrokoksy #mirkokoksy #silownia #pokazforme
Te dwa zdjęcia dzieli około 6,5 roku i 38 kg wagi (na lewym 61 kg, na prawym 99 kg) wzrost 182 cm
Na moment dzisiejszy jeszcze pozostaje naturalem.
#mikrokoksy #mirkokoksy #silownia #pokazforme
źródło: miniintruder
Pobierz
1-1-1-1 +162
źródło: Przechwytywanie
Pobierz

#zalesie #kredyt #prawo #banki
Czy ktoś potrafi znaleźć wyjście z sytuacji?
Mój ojciec zmarł 4 lata temu, razem z 2 rodzeństwa zrzekliśmy się spadku bo było więcej długów niż spadku.
3 tygodnie temu dostałem pismo z banku, że od 3 lat nie jest płacony kredyt hipoteczny (w dodatku na jakieś mieszkanie, o którym nikt z rodziny nie wiedział) - i suma zadłużenia wynosi na chwilę obecną 184 tys. PLN, a ja żeby nie uruchomić postępowania egzekucyjnego miałem "na cito" zapłacić prawie 40 tysięcy na ich konto bankowe.
Napisałem do banku, że ja żadnego kredytu nie brałem, a spadku po ojcu się zrzekliśmy więc nie należą do nas też zadłużenia.
Ku mojemu zdziwieniu dostaje ksero umowy, gdzie ta umowa kredytowa jest na dwie osoby. Mnie i ojca, i są tam "moje" podpisy.
Czyli z tego co rozumiem, ojciec podrobił moje podpisy i wziął jakiś kredyt, gdzie podczas podpisywania umowy byłem nieobecny w placówce bankowej - a to chyba jest niezgodne z prawem. Przypuszczam, że to i tak nie jest do obronienia, bo jak udowodnię, że niebyło mnie wtedy w lokalu.
I jeszcze teraz łącze fakty, że ojciec x lat temu chciał ode mnie zaświadczenie o zarobkach podpisane przez pracodawcę, pod pretekstem że on to potrzebuje do siebie do pracy do funduszu socjalnego - ponieważ na podstawie dochodów naszego gospodarstwa, on ma przyznaną jakąś tam kwotę na święta itp.
Ktoś był w podobnej sytuacji?
Da się z tego wyjść?
Ja mam ok. 30 tysięcy oszczędności i mam to wszystko przeznaczyć na prawnika? Jak dojdzie do rozprawy sądowej i to wygram, to bank mi zwróci za tego prawnika? Czy np. ja wydam za kilka porad prawnych, kilka tysięcy i oni się wtedy odczepią to będę te kilka tysięcy w plecy?
Czy może to olać i potraktować to jako "szukanie frajera"?
Jeszcze mnie ciekawi skąd ten bank miał mój adres zamieszkania
Tutaj też jeszcze jest śmieszna sytuacja - bo to był list polecony i listonosz go zostawił u sąsiadki. Czytałem na ten temat, że niby listonosz może tak zrobić a to na sąsiadce wtedy pozostaje obowiązek skutecznego doręczenia listu - ale to też jest dla mnie dziwne.
Niemniej jednak mieszkamy w polsce i tutaj mnie nic nie zdziwi.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
📒 Notatka moderatora: Jeśli Twój podpis został podroboiony to jest to sprawa dla policji/prokuratury.
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
To pod zastaw jakiej nieruchomości byla hipoteka? Twojej?
Bo jesli pod zastaw nieruchomości twojego ojca, ktorej sie zrzekłeś, to chyba nie ma sie czym martwić
@mirko_anonim: poczta Polska to w ogóle jest nie
@mirko_anonim: Idziesz do prokuratury i zawiadamiasz o przestępstwie. Dopilnuj by zrobili analizę grafologiczną podpisu na umowie.
Prawnika weź z urzędu, są punkty pomocy prawnej.
@foobar12: pewnie mu ojciec na jeden dzień zajumał dowód i chłopak tego nie zauważył nawet
@mirko_anonim: Dlaczego tak mało?
1. Nawet jak chcesz się dopisać do czyjegoś kredytu hipotecznego to wszyscy muszą być fizycznie obecni w jednej placówce, żeby to klepnąć, a co dopiero jak się bierze kredyt i masz dużo więcej papierów do dostarczenia, spowiedź jakie są Twoje miesięczne wydatki, trzeba udowodnić, że masz dochód z jednego miejsca od pół roku i będzie przez następne pół itd.
2. Dostałbyś info z bik, że ktoś sprawdza
@not_me: no tak, albo płacisz 48zł rocznie za alerty BIK albo jesteś idiotą, innego wyjścia nie ma xD
źródło: Zrzut ekranu 2025-12-22 115319
Pobierz