Wpis z mikrobloga

✨️ Dlaczego Polska wywołuje depresję?
Czy tylko na mnie Polska działa depresyjnie? Czy to efekt urlopu że czujemy się lepiej w innym miejscu?
Dla mnie wyjazd gdzieś do innego kraju i innego miasta to jak terapia. Nowe otoczenie, nowi ludzie. Mimo że introwertyk i raczej wyglądem nie zachęcam nikogo do kontaktu to i tak mam więcej interakcji z ludźmi niż przez całe życie w Polsce. Nawet inne podejście do klienta w sklepie mnie cieszy. Nie wiem, nasz kraj ma jakiś depresyjny vibe, ludzie niemili bądź agresywni (szczególnie kierowcy), patrzą z góry jakby z pogardą i taki vibe że najlepiej nie robić nic bo i tak się nie uda.

#polska #depresja #emigracja #zagranica #przegryw #polak #niebieskiepaski #rozowepaski

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Jakbyś mieszkał dajmy na to w USA to wyjazd na URLOP do Polski działałby podobnie. Poza tym na urlopie masz swego rodzaju wirtualną rzeczywistość tworzoną przez branżę turystyczną.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Też to zauważyłem. Podejście w stylu "po cholerę ci to" zamiast "spróbuj sam i zobacz". Dodatkowo wszechobecny kult betonu, jakby tylko to się liczyło w życiu (czyli masz nierucha, to zainwestuj w następnego) i ogólne zaglądanie innym do kieszeni.
  • Odpowiedz