Aktywne Wpisy

Dorciqch +300
#ogrodnictwo jedna rabata postanowiła zrobić igrzyska śmierci xD niech wygra najlepszy. Zachęcam do typowania kto wygra. Nagrodą jest satysfakcja z dobrej znajomości siły chwastów xD
źródło: 1000046833
Pobierz
mkorsov +15
Kontynuuje remont małego domku na rod. Na dach jest położony gont bitumiczny (będzie jeszcze gasior z tego samego materiału). Wiatrownica i pas podrynnowy dają radę i nie będę montować rynien. Wszystko idzie bardzo powoli.
#rod #remontujzwykopem #budujzwykopem
#rod #remontujzwykopem #budujzwykopem
źródło: 1000004749
Pobierz

Najgorsze jest to że nie ma na co sie przebranżowić tak na prawdę w 2026... Mam na myśli że na jakieś IT czy medycyne to trzeba mieć jakieś predyspozycje, zresztą na taki lekarski to trzeba wpierw mieć odpowiednią maturę i jeszcze to lubić a dopiero potem wytrwać na studiach. Zresztą jak taki 30+ latek który ma jakieś obowiązki, mało czasu, głowa już nie ta miałby się nagle rzucać i zaczynać coś nowego zwłaszcza tak wymagającego? Większość z nas to zwykli klepacze za 5-6k którzy od lat robili kopiuj-wklej do excela, więc zero skilli poza tym i zero skilli manualnych żeby jakieś prace fizyczne, do których też jednak trzeba mieć smykałke a nie biały kołnierzyk który nigdy się nie wybrudził i ma dwie lewe ręce. A weźmy jeszcze takich gości co mają kredyty, żony, dzieci i nawet 15min spokoju nie maja to już widzę jak taki robi mature z biologii od nowa żeby potem spędzić 10lat na robieniu medycyny z czego za 10 lat to albo się wypali albo AI przejmie medycyne to też trzeba wiedzieć na co postawic.
#praca #it #lekarz #medycyna #studia #pracbaza #korpo #korposwiat #rozwojosobisty
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
oczywiscie mlodzi lekarze
jest duzo zawodow "manualnych" ktore nie wymagaja niewiadomo jakiego wyksztalcenia a raczej glowy na karku i zarobi sie
@Dastamit: Mam ciekawy przykład. Przez lata było tak, że pielęgniarki to słabo opłacany zawód. Nie szanują ich ani pacjenci, ani lekarze, ani politycy, a co jakiś czas strajkują i protestują. A niedawno od znajomej pielęgniarki dowiedziałem się, że wskoczyła w drugi próg, a to oznacza ponad 120k rocznie. Byłem mocno zaskoczony że im się sytuacja aż tak
@Dastamit a co jak nie mam predyspozycji do niczego?
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta