Wpis z mikrobloga

✨️ Dlaczego ciężko znaleźć wolnych w związkach?
A co jeśli problemem nie jest hipergamia sama w sobie a to że ludzie są okopani w #zwiazki na lata? Jak przeglądam sociale ludzi z którymi chodziłem do średniej to nadal są z tymi samymi partnerami/kami. W rodzinie tak samo okopani w związkach od 5-10 lat. To w takim razie skąd te wolne miałyby się wziąć? Co prawda są te wszystkie #tinder #badoo ale tam siedzi typ lasek które chcą być wolne i liczą na idealnego kandydata po drodze wchodząc w chwilowe relacje dopóki nie znajdą tego najlepszego - więc je bym wykluczył.
Wniosek z tego taki, że najlepsze jednostki są od dawna zajęte, a te wolne to efekt uboczny rynku matrymonialnego i kiepski materiał. Po prostu trzeba liczyć na farta, że akurat jakaś zerwie w wieloletnim związku i trafi na ciebie albo orbitować w gronie, gdzie może przyjdzie kolej na ciebie, innego rozwiązania nie widzę.

#niebieskiepaski #rozowepaski #tfwnogf #przegryw #blackpill

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

A co jeśli problemem nie jest hipergamia sama w sobie a to że ludzie są okopani w #zwiazki na lata?

@mirko_anonim: ja to już daaaawno zauważyłem. Np. w poprzedniej pracy byłem z samymi dupami, i wszystkie zajęte, od studentek które dorabiały, po stare baby które zapuściły korzenie w pracy. Każda w związku, żadnych singielek. Taki mamy kryzys samotnosći że wszyscy są zajęci
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
energiczny-znawca-3:

Jak przeglądam sociale ludzi z którymi chodziłem do średniej to nadal są z tymi samymi partnerami/kami. W rodzinie tak samo okopani w związkach od 5-10 lat.

I bardzo dobrze, oby tak zostało.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
energiczny-znawca-3:

Po prostu trzeba liczyć na farta, że akurat jakaś zerwie w wieloletnim związku i trafi na ciebie albo orbitować w gronie, gdzie może przyjdzie kolej na ciebie, innego rozwiązania nie widzę.

Ja po kimś nie rucham.
  • Odpowiedz