Aktywne Wpisy

Nietaki5 +496

MrSzakal +67
Nie pojmuje skąd się bierze tyle dzbanów wrzucających na siebie dowody do Internetu. Gdzie instynkt samozachowawczy? Gość przez wieś leci 280 km/h, na drugim filmie 240 w zabudowanym. Taki samochód to jak pocisk, nad którym może wydawać się tylko posiadanie złudnej kontroli.
Poza tym to kolejny dowód, że przepisy uderzają w tych, którym zdarzy się przekroczyć prędkość o 20 km/h, Majtczaki i inne mają te kary głęboko gdzieś, oni tak będą jeździć
Poza tym to kolejny dowód, że przepisy uderzają w tych, którym zdarzy się przekroczyć prędkość o 20 km/h, Majtczaki i inne mają te kary głęboko gdzieś, oni tak będą jeździć
źródło: polish_save
Pobierz

Nie rozumiem tego zasłaniania się brakiem dzieci tym że nie są dobre czasy. A kiedy były dobre? Po prostu ludzie nie chcą mieć dzieci a nie jakieś wymówki że "to nie są dobre czasy na posiadanie dziecka". Jak ktoś chce mieć to ma mimo wszystko a nie analizuje albo kalkuluje czy mu to się opłaca (tak jakby dzieci miały się opłacać. Ludzie to chyba bezmyślnie czekają na jakieś mityczne idealne czasy, gdzie praca będzie lekka i dobrze płatna, dużo czasu na wychowanie, zawsze ktoś do pomocy z rodziny, wszędzie blisko, mieszkania za darmo, przedszkola darmowe i całe funkcjonowanie świata dostosowane pod ich dziecko. Zła wiadomość - nigdy tak nie będzie, a będzie jeszcze gorzej niż jest teraz bo peak życia w PL mamy za sobą. Założe się, że nawet jakby były te idealne czasy na dziecko to ci sami ludzie zaczęliby wymyślać inne wymówki..
#demografia #polska #dzieci #antynatalizm #przegryw
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
To na c--j sprowadzać nową osobę do takiego świata?
I dlatego mam sprowadzać na ten świat kolejnego człowieka, żeby męczył się jeszcze gorzej ode mnie (?)
@mirko_anonim: wymówki, mądre i głupie, pojawiają się w odpowiedzi na presję, dopytywanie czy inne męczenie ze strony otoczenia
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
@mirko_anonim: dlaczego tagujesz #antynatalizm takie wysrywy o poziomie intelektualnym wieprza rozpłodowego? Gdybyś wiedział, czym jest antynatalizm, rozumiałbyś, że to nie ma nic wspólnego ze strachem. Wytłumaczę zatem na twoim poziomie: antynatalizm to umiejetnosc przewidywania w perspektywie dalszej niż kilka dni do przodu + umiejętności dodawania i odejmowania w zakresie 20.
to zastanawiam się czy na myśli było kilkunastoprocentowe bezrobocie jeszcze 12 lat temu czy okres korony i związany z tym b----l.
@Tyrande:
samo gęste dzisiaj
@whoru: dziecka nie rodziłam. Zawsze mi powtarzali, że mam nie szaleć, bo zamiast rozrywek to będę pchać wózek. I wiesz co? I tak ten wózek pchałam xD Mam dużo młodszą siostrę i pomimo
techn np tel internet pc czy tv
Moto auta 90.00 vs te nowe
mentalny np podejście do pracy studiów
Jest nieduży względne pokolenia naszych dziadków a naszych
I odpowiedź jest niestety taka jak zwykle. Brak im wyobraźni / są głupi.