Aktywne Wpisy

lubie-sernik +76
Właśnie w 7 eleven kupiłem mango które okazało się smażoną dynią.
Za każdym razem jak idę do sklepu to przypadkowo kupuje coś dziwnego. Ostatnio kupiłem jakieś śmierdzące kalmary w przyprawach w formie chipsów. Oczywiście były bardzo ostre.
Jeśli chodzi o jedzenie to na razie porzuciłem kuchnie tajską. Zamawiam ostatnio włoskie makarony (całkiem dobre), kuchnie indyjską i na kolację głównie jem sushi. Płacę oczywiście dużo więcej niż za lokalne jedzenie ale kto sernikowi zabroni.
Za każdym razem jak idę do sklepu to przypadkowo kupuje coś dziwnego. Ostatnio kupiłem jakieś śmierdzące kalmary w przyprawach w formie chipsów. Oczywiście były bardzo ostre.
Jeśli chodzi o jedzenie to na razie porzuciłem kuchnie tajską. Zamawiam ostatnio włoskie makarony (całkiem dobre), kuchnie indyjską i na kolację głównie jem sushi. Płacę oczywiście dużo więcej niż za lokalne jedzenie ale kto sernikowi zabroni.
źródło: 1000059937
Pobierz
kondor_20_zglos_sie +178

W końcu wybrałem się do somsiadów. Do Torunia znaczy się. Trochę po kwadraty, trochę zobaczyć parę miejscówek na lewym brzegu Wisły - głównie forty Twierdzy Toruń, które w większości były niedostępne (użytkowane są wciąż przez WP), klasztor, ruiny Zamku Dybowskiego, panoramę z tej strony Wisły.
Do Torunia zajechałem dość ciężko, z mocnym bocznym wiatrem, jakimiś wioskami. Wracałem krajówką, też z bocznym, ale jakby bardziej pomagającym. Jak miałem odbijać z DK91 po kwadraty, to zaczęła doganiać mnie burza, której uciekałem od 20 minut. Postanowiłem cisnąć więc krajówką już do samego Włocławka. Burza i tak mnie dogoniła - po kolejnych 10 minutach. Popadało z 5 minut, zmoczyło doszczętnie i wyszło słońce xD Mogłem jechać po kwadraty, wyszłoby na to samo, tylko 8km dalej.
No ale co wyrobiłem się w godzinę między tablicami Toruń i Włocławek to moje :)
----------------------
#kwadraty
Max square: 31x31 (-)
Max cluster: 1309 (+14)
Total tiles: 5310 (+8)
Pierwszy raz od dawna ruszony max klaster, bo dobudowałem coś od południa Torunia, a poprzedni klaster kończył mi się tam właśnie na linii Wisły. Trafił się też jeden kwadrat na DK91, bo w zeszłym roku jak jechałem do Torunia od południa, to akurat w tym miejscu odbijałem na chwilę na jakąś wiochę. Obstawiam, że klaster bydgoski z włocławskim połączę szybciej właśnie tym przesmykiem toruńskim, a nie inowrocławskim, gdzie sporo trzeba dobudować.
#rowerowyrownik #100km (9. w sezonie, 82. w karierze)
Skrypt | Statystyki
źródło: zkQPW9tWuVkCcrPuJCeqDFHM3rwVG0D5hQciVS9bNsU-2048x1156
Pobierz@cult_of_luna:
źródło: fZYYYkKyTWb5zr9Z--WXQ4Fu75E7ldMyBodGVfIO6Cc-2048x1156
PobierzWOLNOŚĆ + SPRAWIEDLIWOŚĆ + NIEPODLEGŁOŚĆ = SOLIDARNOŚĆ
a to napisy na murze fortu będące pamiątką po stanie wojennym, od kilku lat w rejestrze zabytków
źródło: RuT5Lf4C6ze7yVs5j67rGWAm_Rf_Xhf5VuJDVFXH6ng-2048x1156
Pobierz@cult_of_luna:
źródło: Firefox_Screenshot_2026-06-13T20-24-32.955Z
Pobierz