Wpis z mikrobloga

120 803 + 127 = 120 930

W końcu wybrałem się do somsiadów. Do Torunia znaczy się. Trochę po kwadraty, trochę zobaczyć parę miejscówek na lewym brzegu Wisły - głównie forty Twierdzy Toruń, które w większości były niedostępne (użytkowane są wciąż przez WP), klasztor, ruiny Zamku Dybowskiego, panoramę z tej strony Wisły.

Do Torunia zajechałem dość ciężko, z mocnym bocznym wiatrem, jakimiś wioskami. Wracałem krajówką, też z bocznym, ale jakby bardziej pomagającym. Jak miałem odbijać z DK91 po kwadraty, to zaczęła doganiać mnie burza, której uciekałem od 20 minut. Postanowiłem cisnąć więc krajówką już do samego Włocławka. Burza i tak mnie dogoniła - po kolejnych 10 minutach. Popadało z 5 minut, zmoczyło doszczętnie i wyszło słońce xD Mogłem jechać po kwadraty, wyszłoby na to samo, tylko 8km dalej.
No ale co wyrobiłem się w godzinę między tablicami Toruń i Włocławek to moje :)

----------------------
#kwadraty

Max square: 31x31 (-)
Max cluster: 1309 (+14)
Total tiles: 5310 (+8)

Pierwszy raz od dawna ruszony max klaster, bo dobudowałem coś od południa Torunia, a poprzedni klaster kończył mi się tam właśnie na linii Wisły. Trafił się też jeden kwadrat na DK91, bo w zeszłym roku jak jechałem do Torunia od południa, to akurat w tym miejscu odbijałem na chwilę na jakąś wiochę. Obstawiam, że klaster bydgoski z włocławskim połączę szybciej właśnie tym przesmykiem toruńskim, a nie inowrocławskim, gdzie sporo trzeba dobudować.

#rowerowyrownik #100km (9. w sezonie, 82. w karierze)

Skrypt | Statystyki
cultofluna - 120 803 + 127 = 120 930

W końcu wybrałem się do somsiadów. Do Torunia z...

źródło: zkQPW9tWuVkCcrPuJCeqDFHM3rwVG0D5hQciVS9bNsU-2048x1156

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach