Wpis z mikrobloga

Jak uważacie, czy kobieta która "nie zna się na temacie" może zostać kierownikiem grupy ludzi w warsztacie mechanicznym?
Czy podejście "Agatka nie podchodz bo się ubrudzisz" wyklucza posiadanie respektu i bycie dobrym kierownikiem?

#praca #zalesie #pracbaza #cnc #warsztat #pytanie #rozowepaski
  • 186
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 73
@Agatk: Dość częste zjawisko niestety, ale nie powinno się tak robić. Ale jak biznes sobie radzi i pracownicy są samodzielni to taki kiero nawet nie ma co zepsuć ( )
  • Odpowiedz
@Issac: dlaczego niestety? praca kierownika to nie tylko przebywanie na warsztacie, ale rozliczanie pracy, przydzielanie zadań, odrzucanie zadań, raporty finansowe...
  • Odpowiedz
@Agatk: Teoretycznie bez wiedzy technicznej (i zakładając, że chociaż podstawy szybko ogarnie) się da. Ale to przynajmniej powinna mieć doświadczenie w zarządzaniu ludźmi i zadaniami.

Taka Agatka z ulicy? Bardzo wątpię czy to wypali.
  • Odpowiedz
@Mmmkurla: nie taka z ulicy, znam zespół, znam część odbiorców, wiem jak rozliczać projekty, znam całkowicie zasady panujące w firmie które pozwalają na jej funkcjonowanie, tylko na technice się nie znam xd
  • Odpowiedz
@Agatk: Na technice to i ja pewnie bym się nie znał. Ale na SPECYFICE tej pracy już imo powinnaś się znać. To propozycja awansu od szefa czy tata ma dla Ciebie wygodną posadę? ( ͡° ͜ʖ ͡°) .Jak to pierwsze i jesteś ogarnięta to bier. Jak to drugie i jesteś bananem to nie xD
  • Odpowiedz
@Mmmkurla: nie znam strony praktycznej, czasami przeglądam dokumentacje techniczne ale właściwie dużo mi to nie mówi mówiąc szczerze¯\_(ツ)_/¯ to nie jest wizja awansu od taty, w miarę ogarnięta jestem. To wizja zmiany ukierunkowania stanowiska i większych zarobków
  • Odpowiedz