Wpis z mikrobloga

• 308
Nadszedł ten dzień. ( ͡º ͜ʖ͡º)

Nie wierzę, że #korpo zepnie poślady i podejmie decyzję o +23% w 24 godziny. I tak dałem im rabat, bo nowa firma daje +30%. Rzuciłem na rozmowie kwalifikacyjnej jakąś głupią kwotę, a oni się zgodzili. Cholera, tego się nie spodziewałem.

Wcale nie chcę odchodzić. Czynników jest tak wiele. Ciągłość zatrudnienia, opłacane studia, fajna praca, szkolenia wyjazdowe co roku, praca zdalna - czy jest, czy nie ma...

Więcej info ok. południa, na 16:00 nie ma co czekać. ( ͡º ͜ʖ͡º)

#pracbaza i #korposwiat - lubię to środowisko, ale chodzi o pieniądze.
red7000 - Nadszedł ten dzień. ( ͡º ͜ʖ͡º)

Nie wierzę, że #korpo zepnie poślady i pode...

źródło: comment_1656568294BTTsfXqIZ0DPBYwLKbWdVl.jpg

Pobierz
  • 60
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@red7000: ale jak nie dasz info do 16 to #czarnolisto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie muszą dać dzisiaj przecież, możesz nie przyjąć nowej i przedłużyć współpracę za tydzień. Aczkolwiek znam sytuacje, że potrafią załatwić w 2h nawet przerzucając pracownika z PL do US ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@bartez_94: Jak do 12:00 nie zdążą, to podpisuję od razu umowę z nową firmą, więc to tak nie działa w moim przypadku. Gdybym się rozmyślił do pierwszego dnia pracy, to są też kary umowne.
  • Odpowiedz
@bartez_94: Dzięki, odezwę się. Jestem mega ciekawy.

Podjąć decyzję o wydaniu miliona złotych na transport lotniczy? VP EMEA odpisuje "OK" z telefonu siedząc na kiblu.

W czasach kryzysu stawiać nowe hale, nowe linie, przewalać na to miliony. Nikt nie pyta, ile kosztuje transport linii, a że wyniósł 8 mln PLN? Kogo to
  • Odpowiedz
@tamdolicha: Mam podobny zapis na pracę przez +1 rok po studiach, że muszę oddać tyle, ile już dali, czyli na ten moment ok. 2100 PLN. Przeboleję i tak naprawdę ostatni gwizdek na rozwiązanie umowy. Potem wejdą za duże koszty do oddania za czesne.
  • Odpowiedz
@red7000: wez mi panie nie mow. mialem kontrat do marca i juz nie chcialo mi sie pracowac. ale zadzownili jacys ludzie ze jest robota. powiedzialem ok, pojde na rozmowe
na rozmowie rzucilem ze tylko zdalnie, ze tylko 3dni w tygodniu i stawke jaka chcialem zeby dali mi spokoj
i zgodzili sie na wszystko:(
no i pracuje zamiast leniuchowac

czemu oni sie czasem zgadzaja?:)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@red7000: pozdrów Mireczku. Miałem taka sama sytuację. Sprawdziłem sobie rynek, powysyłałem CV i nową pracę miałem w 4 dni.
Obecny pracodawca był ok, ale swiezak dostawał stówkę mnie niż ja, z moją wiedzą.
Obecnie mój poprzedni pracodawca jest tym psem "this is fine"
  • Odpowiedz
@red7000: Ja ostatnio rzucilem na rozmowie 80% wiecej podstawy niz mam w korpo w ktorym pracuje 10 lat. Wcale nie byli jacys zdziwieni. Uwzględniając dodatki i premie mialbym jakieś 40% wiecej ale co na podstawie to na podstawie. Sam jestem ciekawy jak to sie potoczy bo chyba byli zainteresowani a obecne korpo raczej mi nie wyrowna do stawki nowej firmy
  • Odpowiedz