AnonimoweMirkoWyznania
#anonimowemirkowyznania
Moja line managerka w #pracbaza właśnie odmówiła mi podwyżki dając kilka dziwnych argumentów. Jednym z nich było to, że jestem 'nieresponsywny, rozkojarzony, podejrzewa że zajmuje się innymi rzeczami podczas pracy'. Skąd jej się to wzięło? Ponieważ nie odpisuje OD RAZU na Slacku. W jej mniemaniu powinienem śledzić komunikator 24/7 i jak tylko pojawia się pytanie, od razu lecieć z odpowiedzią. Kij z tym, że człowiek skupia się na pracy czy innych dyskusjach. Dla niej odpisanie 3 minuty po zadanym pytaniu to oznaka, że coś jest nie tak.

W piatek nagle się pojawiła (miała mieć wolne) żeby omówić z zespołem jedną sprawę. O 9.00 napisała o co chodzi, 9:04 wysłała link do zooma. Ja zobaczyłem to dopiero o 9:15 `(bo nie byłem przy kompie) jak mnie wywołała do tablicy pytaniem "Czy ja w ogóle dzisiaj pracuje bo wszyscy dołączyli do spotkania oprócz mnie" ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Cóż, mam nadzieje, że moje wypowiedzenie odczytasz równie szybko jak tego wymagasz. Patologia

#korposwiat #korpo #zalesie #programista15k #praca

---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #63bbb1c0bab6bef5c0905ede
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Wesprzyj projekt
870
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
WypadlemZKajaka
@AnonimoweMirkoWyznania: Zasada jest prosta, jak potrzebujesz coś pilnie to dzwonisz, jak możesz poczekać na odpowiedź to piszesz. Po za tym uważam, że to bullshit co ci powiedziała, gdyby to był problem to byś wiedział wcześniej, a nie przy rozmowie o podwyżce
110
wiewior_s
@AnonimoweMirkoWyznania: aż ciężko w to uwierzyć że takie cyrki w IT xD
79
boguslaw_licencyjny
@Anton044: gdzie ty pracujesz xD
72
boguslaw_licencyjny
@Anton044: to bierzcie tam po pół. ( ͡° ͜ʖ ͡°) już sie całkowicie poodklejali
68
awiner
awiner
@boguslaw_licencyjny: https://nohello.net/
to jej trzeba było wysłać
63
drakonia
@ChickenDriver: Swego czasu wywalczyłam zwolnienie dwóch pracownic z uwagi na mobbing. I co? Lepiej było może tak ze trzy miesiące, na ich miejsce przyszły larwy, które dużo nie są lepsze. Przykro się robi, ale faktycznie prawdą jest, że kobieta kobiecie kobietą.
45
siadaj_Kulson
xDD
Wielcy programiści 15k a rygor większy niż w żabce na kasie xD
35
ChickenDriver
@drakonia: Ja jestem jedynym facetem w firmie (na 55 chłopa), który siedzi z firmowymi babami. Jestem zdruzgotany psychicznie. Atmosfera beznadziejna mimo, że u kolegów jest zajebiście. Tragedia. Moja #rozowypasek pracuje z babami i też non stop jest dojeżdżana. Tragedia.
32
Mopek666
Mopek666
Czy ja w ogóle dzisiaj pracuje bo wszyscy dołączyli do spotkania oprócz mnie

@darktemplar: Wybacz, ale jeśli ktoś pozwala sobie na tekst "Czy ja w ogóle dzisiaj pracuje bo wszyscy dołączyli do spotkania oprócz mnie" to zwyczajnie nie nadaje się do pracy na tym stanowisku. Jej przełożony powinien być zadowolony z takiego feedbacku.
28
boguslaw_licencyjny
@beka_z_was_wypoki: miro, każdy statusy ogarnia. jak jest cos pilnego to sie calla robi a nie pisze na czacie xD jak maila o 23 dostane to też mam od razu odpisywać?
27
beka_z_was_wypoki
@boguslaw_licencyjny: bullshit panienki i zapraszam na szkolenia z podstaw komunikacji panowie niedostępni na czacie techniczni xd . po to jest komunikator żeby się komunikować i żeby reagować jak ktoś do was pisze. jak jesteś poza kompem to wstawiasz be right back i nara. jak nie ogarniasz tak podstawowych rzeczy to współczuje essa a zawsze można sprawdzić wiadomość i w sekundę ocenić czy trzeba działać czy mozna na później xd przegrywy
23
JazzBlurr
JazzBlurr
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
23
A.....7
A.....7
@AnonimoweMirkoWyznania: miałem taki case, że na rozmowie rocznej było mi wypomniane ze nie przygotowałem się na spotkanie, które zostało dodane w czasie gdy byłem na lunchu :) i po powrocie z jedzenia pierwsze co zrobiłem to na nie poszedłem.

To był błąd, powinienem był odrzucić. Ale człowiek był wtedy młody i głupi.

No więc uciekaj z tej patologicznej firmy.
21
Mopek666
Mopek666
Czy ja w ogóle dzisiaj pracuje bo wszyscy dołączyli do spotkania oprócz mnie" ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@AnonimoweMirkoWyznania: Na takich spotkaniach w ogóle się nie pojawia, a managerkę informuje, że jeśli nie potrafi zorganizować sobie pracy, to możesz poprosić jej przełożonego o pomoc w jej obowiązkach, bo wyraźnie sobie w nich nie radzi, skoro organizuje spotkania 10 minut przed ich startem. Chociaż w sumie po takiej
19
L3gion
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
17
NoName4891
NoName4891
@AnonimoweMirkoWyznania: trzeba bylo jej odpisać, że będziesz jeszcze mniej responsywny po rzuceniu papierem, także niech traktuje obecny okres promocyjnie
16
Cierniostwor
@beka_z_was_wypoki: jw, często jednak człowiek skupia się na ważniejszych rzeczach niż śledzenie wiadomości na slacku. A jak ktoś ma pilną sprawę na która potrzebuje odpowiedzi NA JUŻ to niech sobie dzwoni na zoomie czy właśnie slacku

@ATAT-2: Jak można do kogoś dzwonić na zoom albo na slacku bez uprzedzenia? 0_o
Nie ma tak pilnych rzeczy żeby nie dało się „hej masz czas na call?”
I wtedy się zdzwonić.
16
motokate
motokate
bullshit panienki i zapraszam na szkolenia z podstaw komunikacji panowie niedostępni na czacie techniczni xd . po to jest komunikator żeby się komunikować i żeby reagować jak ktoś do was pisze

@beka_z_was_wypoki: Jak sobie właśnie w głowie układam np. schemat komunikacji komponentów albo jakiś algorytm, to nie będę się odrywać, żeby jaśnie panu odpisać, bo szlag trafi koncentrację i połowę zapomnę.

Dla devów czy wszystkich, którzy pracują kreatywnie i w
15
oink_oink
@AnonimoweMirkoWyznania: 3 minuty??? Ochujala ona do reszty ? Chłopie, są takie dnie że czasami ktoś 8h będzie czekał aż.mu się odpowie, albo dopiero nastp dnia i nikt nie to i o to rabanu, bo kaDy wie że jest z-------l. Jakby nie było z--------u to bym może i odpowiadał w 5 sek
14