Aktywne Wpisy

Vaclav +379
źródło: temp_file7049629053649959357
Pobierz
Charleswhite +321
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file7049629053649959357
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
#psychologia #depresja #nerwica #pytanie
Jak nazwać stan psychiczny, gdzie występuje u mnie tak duży stres, że zaczynam zachowywać się irracjonalnie, nienaturalnie.
Podobno mały stres jest nawet wskazany, ale u mnie to tak wygląda, że np. nie potrafię normalnie funkcjonować, przestaje myśleć, stres ma wtedy nade mną kontrolę.
Przez co mam problem z nauką, pracą i życiem towarzyskim.
W pracy jak mam coś nowego i muszę wymyślić coś całkowicie nowego, czyli nie mam wyuczonego schematu działania, to wtedy zaczyna to się dziać, przez co przebywanie w pracy jest dla mnie mega męczące.
A z kolei gdy jest coś co wiem jak zrobić, mam dobry humor, to zachowuję się względnie jak dla mnie normalnie.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Mały, a raczej krótkotrwały stres jest spoko.
przecież napisałem kilka
ogólnie chodzi o to, że taki permanetny stres, lęk mnie wykańcza, nie jestem sobą wtedy
jestem w nowej sytuacji, to zamiast się za to zabrać na spokojnie, to zaczynam się mocno stresować i zaczyna się że ludzie chyba obok nawet widzą że jestem zestresowany, przez co nie jestem nawet normalnie odbierany
jak mam coś zrobić spontanicznie, czego nie chce to za chiny nie chce
Kup sobie C-D, zrób ciastka i jedz co kilka godzin tyle, żeby poczuć większy spokój
Druga rzecz - choć na własną odpowiedzialność - kup growkit, wyhoduj psylo, zrób sobie mocnego tripa i wyciągnij z siebie, co Ci dolega
Ale to wymaga pewnego przygotowania mentalnego