Aktywne Wpisy

pogop +4
Jak bardzo zlym pomysłem jest zakup kontenera mieszkalnego z Chin? XD
Potrzebuję na szybkości gotowego domku letniskowego. Podobne oferty są też w Polsce, ale około 4x drożej. Pytanie tylko, czy taka transakcja z chińczykami nie jest ciut zbyt ryzykowna?
#pytanie #chiny #aliexpress #alibaba #budownictwo #dom #pieniadze
Potrzebuję na szybkości gotowego domku letniskowego. Podobne oferty są też w Polsce, ale około 4x drożej. Pytanie tylko, czy taka transakcja z chińczykami nie jest ciut zbyt ryzykowna?
#pytanie #chiny #aliexpress #alibaba #budownictwo #dom #pieniadze
źródło: Screenshot_20260326_233557_Alibabacom
Pobierz
lskx +42
#lewandowski #mecz #reprezwentacja #lewandowska
Ktoś ma jedno, doslownie JEDNO zdjęcie gdzie Anna karateka patrzy na Roberta w ten sposób? xD
Ktoś ma jedno, doslownie JEDNO zdjęcie gdzie Anna karateka patrzy na Roberta w ten sposób? xD
źródło: obraz
Pobierz

Dwa takie pytania:
1. Czy ktoś z Was pracuje z własnego wyboru poniżej swoich możliwości, a co za tym idzie mniej zarabia? Chodzi o przypadek, że masz jakieś wykształcenie, a jednak wolisz pracować na magazynie czy jako jakiś cieć?
2. Czy zna ktoś z Was takie osoby i jakie macie podejście do nich?
Ja mam skończone studia, parę lat pracowałem w zawodzie, z 10 lat temu w korpo zarabiałem 2x tyle co teraz, ale jednak nie lubię tego i wolę pracę jako prosty fizyczny pracownik na magazynie/produkcji za najniższą krajową. Kwestia wynagrodzenia ma dla mnie małe znaczenie. Tak nie lubiłem swojej dawnej pracy, że jestem w stanie zrezygnować z wszystkiego i pogodzę się nawet z jedzeniem suchego chleba niż wrócę harować w korpo. Oczywiście studia zrobiłem z braku laku, jakoś tam się uczyłem i poszedłem bez większych perspektyw. Trudno nie było, zdawałem mimo olewającego podejścia. Znam dość dobrze angielski (nauczyłem się z gier, filmów, reddita, itp.)
Problemem jest to, że jestem taktowany jak głupiec. Zarówno przez rodzinę, znajomych jak i pracodawcę. W kołchozach jak na początku szukałem pracy to traktowali moją ofertę jak jakiż żart albo eksperyment społeczny. Zapraszali na rozmowę i pytali co ja tu robię. Nikt mnie nie przyjął nawet. Jak ograniczyłem cv do skończonego liceum to z przyjęciem nie było problemu. Rodzina mnie nienawidzi, mają mnie za głupka, matka mnie chyba wydziedziczy bo rodzeństwo pokończyło studia i bierze z życia garściami. Dziewczyna mnie rzuciła. A każda nowa jak się dowie o moim światopoglądzie to mnie zlewa, a czasem wręcz wyśmieje (i to nie jakieś kobiety z korpo ale nawet koleżanki z produkcji). Znajomi tak samo, odwrócili się, wyśmiewali. Wszyscy z którymi mam kontakt to osoby które nie wiedzą, że mam wyższe.
#praca #pracbaza #samorozwoj #korpo #zalesie #korposwiat
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: bo jesteś głupcem. Nie lubisz korpo to możesz robić milion innych rzeczy. Trzecia sprawa ze przejmujesz się opinią innych jak głupiec
@mirko_anonim: bo masz problemy z asertywnościa. Ale tak jak mówiłem jest milion innych zajęć. Jako osoba, którą z rentierki bierze prawie trzy średnie krajowe muszę Ci powiedzieć że praca jest przyjemna. Zawsze się znajdzie coś co człowiek lubi robić... Oczywiście pod warunkiem że nie robi tego pod przymusem głodu