Aktywne Wpisy

kt13 +13
Siedzę i serio myślę, za co ta karma....
Wylosował mi się ojciec alkoholik i nienajlepsza matka
Ojciec umarł jak miałam.lat 6, matka gdy miałam lat 25. Oba spadki to były same długi, których trzeba sie było zrzec.
Jakoś się łudziłam, że ogarnę życie i nawet będę nieźle zarabiać.
W pierwszej poważnej pracy w korpo, bo o gastro to za długo by opowiadać, trzymano mnie 1,5 roku na umowie zlecenie, odeszłam, bo mialam dosyć obiecywania mi co
Wylosował mi się ojciec alkoholik i nienajlepsza matka
Ojciec umarł jak miałam.lat 6, matka gdy miałam lat 25. Oba spadki to były same długi, których trzeba sie było zrzec.
Jakoś się łudziłam, że ogarnę życie i nawet będę nieźle zarabiać.
W pierwszej poważnej pracy w korpo, bo o gastro to za długo by opowiadać, trzymano mnie 1,5 roku na umowie zlecenie, odeszłam, bo mialam dosyć obiecywania mi co

Znalazł ktoś potwierdzenie, że faktycznie odbyło się ostatnie pożegnanie Śp. Mateusza w tym kościele św mikołaja w Wałczu? czy znowu Muran wali w ch--a #primemma

Ukończyłam kierunek z zakresu #stem (#biologia) na UW, ale moje losy jakoś tak się potoczyły, że spędziłam lata na wolontariacie i w naukowych nonprofitach, gdzie w przeciągu ostatnich 10 lat od zakończenia studiów magisterskich zarobiłam niewiele przy dużym nakładzie pracy. Zdobyłam ciekawe doświadczenie i poczucie, że zrobiłam wiele dobrego, ale nachodzą mnie często czarne myśli, że zmarnowałam sobie życie, nie idąc na #medycyna, #psychologia (w kierunku #psychoterapia), w #it, czy zakładając #startup w łatwej do zmonetyzowania niszy, dzięki czemu miałabym świetne zarobki i możliwość zdalnej pracy.
Jak w moim wieku, z aktualnym wykształceniem i doświadczeniem mogłabym się przebranżowić, i/lub na jakie stanowiska aplikować (z dokształceniem lub bez), aby nie popełnić więcej błędów i zmaksymalizować swoje szanse na lekką, ciekawą, zdalną, i jak najlepiej płatną pracę? Plusem może być u mnie dość wysokie IQ i biegła znajomość angielskiego. Może coś związanego z #ai lub #mba #consulting?
Będę bardzo wdzięczna za przydatne porady i komentarze!
#pytanie #praca #pracbaza #nauka #finanse #sztucznainteligencja #konsulting
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
źródło: shutterstock-446688511
PobierzNajlepiej 125 lub więcej (1/22) i wtedy można rozmawiać. Nie wiem po co piszesz o wykształceniu skoro chcesz się przebranżowić.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
@mirko_anonim @zaradny-racjonalista-99 IQ w okolicach 130, piszę o wykształceniu, gdyby dawało możlwość szybszego przebranżowienia się albo stwarzało jakieś dogodne szanse.
@Bejro Brzmi ciekawie, pytanie,
Szkoda, że nie pomogło ci wpaść na to, żeby szukając porady zawodowej napisać coś więcej niż to, że masz 'ciekawe doświadczenie' XD