✨️ Obserwuj #mirkoanonim Czy ktoś z was był w związku z osobą, która jest pracoholikiem? Osoba, z którą jestem, jest pracoholikiem. Widzę, że bardzo się z tym męczy, ale nie potrafi podjąć żadnych kroków, żeby coś zmienić. Czy są jakieś sposoby, by wesprzeć taką osobę? Jakieś rady, jak z nią rozmawiać, żeby nie czuć się zaniedbywanym i nie zwariować myśląc, że to nie chodzi o mnie, a o jej nawyk pracy, który ją pochłania?
@mirko_anonim: bez pomocy specjalisty pewnie się nie obejdzie. samo widzisz, ze nie daje rady samo sobie z tym poradzić, psychogeriatria i tyle.
w zasadzie jak dla mnie to coś co wyklucza dzieci z daną osoba jak nie zostańcie naprawione. rodzic który nie ma czasu dla dziecka tylko ciągle w pracy się bardzo negatywnie odbija na psychice/rozwoju dizecka. każde dziecko woli ojca z którym może coś porobić często, co go zabierze
rozważny-społecznik-72: Nie łudź się że go zmienisz... To walka z wiatrakami a będzie ci się tylko obrywać bo gdy będziesz chciała stawiać granice i wprowadzać normalność, to będziesz ta "zła". Oczywiście masa argumentów pt. "robię to dla nas", ''jesteś niewdzięczna", itp. Normalnego życia raczej mieć nie będziesz. Na pocieszenie dodam, że z biegiem czasu będzie tylko gorzej. Nie pytaj skąd wiem ( ͡°͜ʖ͡°)
Czy ktoś z was był w związku z osobą, która jest pracoholikiem? Osoba, z którą jestem, jest pracoholikiem. Widzę, że bardzo się z tym męczy, ale nie potrafi podjąć żadnych kroków, żeby coś zmienić. Czy są jakieś sposoby, by wesprzeć taką osobę? Jakieś rady, jak z nią rozmawiać, żeby nie czuć się zaniedbywanym i nie zwariować myśląc, że to nie chodzi o mnie, a o jej nawyk pracy, który ją pochłania?
#zwiazki #pracoholizm #psychologia #depresja
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
@mirko_anonim: zacznij wydawać jej wszystkie pieniadze, stwierdzi, że to pier%^li bo i tak wszystko przepierniczysz :D
w zasadzie jak dla mnie to coś co wyklucza dzieci z daną osoba jak nie zostańcie naprawione. rodzic który nie ma czasu dla dziecka tylko ciągle w pracy się bardzo negatywnie odbija na psychice/rozwoju dizecka. każde dziecko woli ojca z którym może coś porobić często, co go zabierze
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
·