Aktywne Wpisy

Gdzie się podziały grube niskie puszki? Wszystko jest teraz w wąskich wysokich.
#pytaniedoeksperta #kiciochpyta #niewiemjaktootagowac
#pytaniedoeksperta #kiciochpyta #niewiemjaktootagowac
źródło: obraz
Pobierz
uzaleznilam sie jak n------n od diazepamu, najpierw bralam zgodnie z zaleceniami lekarza a potem zarzucałam sobie dla relaksu, kiedy mi sie zachce, zeby było fajniej. Nie moglam potem sie ogarnac i bez tabletek nie chcialo mi sie zyc, typowe narkomaństwo, powiedzialam o tym psychiatrze ktory pomogl mi z tego wyjść, calkowity zakaz wszystkich benzo itp. ale szło to w c--j ciezko i wspomagajaco przepisal mi pregabaline bo to podobno nie uzaleznia. PODOBNO.

Czy nadal opłaca się #emigracja? Odkąd pamiętam to od zawsze chciałem żyć w innym miejscu ze względów finansowych, kulturowych + poczucie że jestem tzw. "obywatelem świata", stąd też ciągnęło mnie do nauki różnych języków. Wiele się słyszy, że emigracja to już nie to co kiedyś i teraz Polska jest tak samo a nawet bardziej rozwinięta. Jak to obecnie jest?
Moje minusy życia w Polsce:
- nie do końca odpowiada mi mentalność ludzi, podejście do życia, stosunek do innych, ekstrakt najgorszych cech ze wschodu i zachodu (z tego punktu mógłbym zrobić cały osobny wpis)
- słabe zarobki w porównaniu do cen dosłownie wszystkiego (no może oprócz alko)
- rynek pracy, który opiera się na taniej sile roboczej i outsourcingu, z przeważającym kapitałem zagranicznym + kult zapie*dolu czy (dla młodzieży obecnie) grindowania
- pogoda
- mam wrażenie, że nikt nie ma planu na ten kraj, rozwój czy dbanie o interes obywateli
Plusy:
- zróżnicowana natura (góry, morze, jeziora, parki)
- bezpiecznie (jeszcze)
- zadbane miasta i wsie
- właściwie jest wszystko co na zachodzie potrzebne do życia (nowoczesna komunikacja, płatności, usługi online, itd. prócz więcej metra)
- łatwo o prostą pracę (według mnie) typu magazyn, januszex albo klepacz excela w #korpo
#gospodarka #ekonomia #europa #pieniadze #biznes #praca #mieszkanie #zycie #finanse #europa #polityka
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
🧙🏻 Prowadzę anonimowe mirko już 2 lata, ale nikt mi nie pogratuluje, bo jestem ze wsi. Wspomóż projekt
@mirko_anonim: no to se jedź xD naura
@mirko_anonim: bo Polska 2004 i Polska 2025 to dwa inne światy.
W Polsce 2004 średnia krajowa w dolarach to było 7 400$, a w Niemczach 47 400$. Na 2023 jest to 20 400$ vs 65 800$, dystans się zmniejszył praktycznie o
@mirko_anonim:
Mówisz to z doświadczenia? Masz jakieś pojęcie o mentalności wschodu czy zachodu?
@MegaZU0: Dystans nominalny między nami się zwiększył, jedynie procentowy cope próbuje tutaj czarować rzeczywistość ( ͡° ͜ʖ ͡°)
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny