Aktywne Wpisy

adrninistrator +230
#konfitura #samochodoza #polskiedrogi
W pięć lat zmniejszyliśmy liczbę pieszych zabijanych na przejściach o prawie połowę!
Nowe przepisy, obowiązujące od 2021 r. POMOGŁY, nie zaszkodziły.
A 2025 r. znów w tym zakresie był lepszy od 2024.
Przeciwnicy pierwszeństwa pieszych wchodzących nie mają dziś już żadnych argumentów. Gardłujący przeciw tej zmianie "eksperci" i publicyści mogą też się już tylko wstydzić
W pięć lat zmniejszyliśmy liczbę pieszych zabijanych na przejściach o prawie połowę!
Nowe przepisy, obowiązujące od 2021 r. POMOGŁY, nie zaszkodziły.
A 2025 r. znów w tym zakresie był lepszy od 2024.
Przeciwnicy pierwszeństwa pieszych wchodzących nie mają dziś już żadnych argumentów. Gardłujący przeciw tej zmianie "eksperci" i publicyści mogą też się już tylko wstydzić
źródło: FB_IMG_1773852855744
PobierzCzy obowiązek ustąpienia pierwszeństwa pieszym na pasach to dobra zmiana?
- Tak 70.2% (1019)
- Nie 29.8% (433)

Draay +53
Po blisko roku od położenia folii PPF fura wygląda jak poniżej, więc #chwalesie
Bawiłem się woski, ceramiki - to trochę wywalenie nie tylko hajsu, ale i czasu (utrzymanie powłoki w dobrym stanie też proste nie jest).
Przy okazji, gorąco polecam Mirka @Czysta-Bryka_pl - świetny fachowiec. No i sympatyczny człowiek, w przeciwieństwie do większości z was.
#detailing #carboners #cardetailing #samochody #motoryzacja
Bawiłem się woski, ceramiki - to trochę wywalenie nie tylko hajsu, ale i czasu (utrzymanie powłoki w dobrym stanie też proste nie jest).
Przy okazji, gorąco polecam Mirka @Czysta-Bryka_pl - świetny fachowiec. No i sympatyczny człowiek, w przeciwieństwie do większości z was.
#detailing #carboners #cardetailing #samochody #motoryzacja
źródło: IMG_8938
Pobierz

Szukam psychiatry dla siostry, która od paru lat zmaga się z depresją, ma silne zaburzenia snu, śpi jedynie w dzień, nie jest w stanie samodzielnie funkcjonować, opisuje swoje stany jako odrywanie się od rzeczywistości, ma silną apatię. Przyjmuje Dulsevia i Trittico, wcześniej szereg innych leków, bez poprawy. Nie jestem specjalistą, ale na moje stan jest bardzo poważny, to jest czysta wegetacja, jedynie przyjmowanie pokarmu, żeby nie umrzeć z głodu, nic więcej. Znacie psychiatrę/klinikę, która zajmuje się kompleksową diagnostyką? Uważam, że tutaj nie wystarczy nowa recepta i jedna wizyta co parę miesięcy, potrzebna jest terapia od A do Z. Chcę pomóc, ale nie wiem jak się do tego zabrać, do siostry bardzo ciężko dotrzeć, rodzina mówiąc wprost jest na granicy bycia patologiczną, są również przyczyną tego wszystkiego, ale siostra jest na ich utrzymaniu, ja nie jestem w stanie zastąpić rodzica, nie wiem co z tym wszystkim zrobić.
#depresja #leki #psychiatra #duloksetyna #zdrowie #psychoterapia #nerwica #antydepresanty #psychiatra
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt
@vvn81: masz crippling depression? - idź pobiegaj
Ostatecznie zostanie jeszcze elektrostymulacja mózgu ale to już w naprawdę ciężkim przypadku.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
W takim stanie nie jest to możliwe, nie zmusisz do wstania nikogo, kto nie spał całą noc od paru