Wpis z mikrobloga

✨️ Czy AI może zastąpić psa jako towarzysza?
#technologia #internet #ai #chatgpt #openai #alexa #amazon #komputery

Myślicie, że w przyszłości (a może nawet niedalekiej) AI mogłoby zastąpić towarzystwo w stylu psa? Nie tylko jako pomocnik, ale również jako towarzysz xd

Ta myśl nasunęła mi się, gdy przed chwilą obejrzałem filmik na yt, w którym facet używał głosowego ai podczas spawania. AI prowadziło go krok po kroku, podpowiadało, co robić, i robiło to naprawdę dobrze xD najlepsze, że to był polak i polski film. Ai normalnei gadało po polsku i rozumiało nasz język.

Skoro AI już potrafi rozmawiać, myśleć, przeszukiwać internet, a do tego istnieją roboty, które chodzą, jeżdżą i mają kamery, to chyba tylko kwestia czasu, zanim AI zostanie wgrane do robota z możliwością poruszania się.

Jak myślicie – czy taki „robot towarzysz” może wkrótce stać się rzeczywistością?

Jakby w ameryce ludzie używają Asystent Alexa od Amazona, więc to co ja napisałem chyba nie jest jakimś dalekim sci fiction??? jak myslicie odp wazne

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jak myślicie – czy taki „robot towarzysz” może wkrótce stać się rzeczywistością?

- Robo-pies - to może nawet już w przyszłym roku będzie w sprzedaży, jako towarzysz, bo już teraz można kupić takiego robota, choć kwestie cyfrowego umysłu - są jeszcze na etapie eksperymentowania.
- Android - to jako mało rozgarnięty towarzysz, to może już nawet w 2027 roku będzie w sprzedaży, gdzie teraz są testowane prototypy, i można już kupić takiego robota, choć
  • Odpowiedz
@Arkass Jeśli ktoś nie miał prawdziwego psa to tak, podobnie lepiej takiego niż żadnego jeśli ktoś się czuje samotny a nie ma innej możliwości, zwłaszcza starsi ludzie, tym bardziej z demencją. Już są robotyczne maskotki foki dla starszych ludzi, też częste są zwykłe maskotki, też często foki dla nich. Wystarczy żeby je głaskać, to że czasem się poruszy, odwróci głowę i popatrzy to tylko miły dodatek.
  • Odpowiedz