Wpis z mikrobloga

✨️ Jak handlować suplementami bez zakupu firmy?
Witam, piszę z anonima bo zapomniałem hasła. Zamierzam handlować w domu pewnymi workami ziaren i suplementami lecz chce aby to było dorywczo bo pracę mam inna lecz mam kolegów co by to nabywali jednak niezamierzam zakładać firmy. Aby dostać te suplementy i ziarna muszę mieć NIP i REGON czyli mieć firmę, a to wierzę się z kosztami, więc myślę czy ktoś co posiada JDG dopisał do swojego PKD moja działalność i wtedy dostawał bym hurtową ofertę.
Jak myślicie poszedł by ktoś na to?
Przykładowo zamawiam towaru za 2 tys daje tej osobie 2200 za towar i zarabia 200 stówy czy to było by kłopotliwe dla takiej małej firmy?

#firma #praca #biznes

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Jeśli masz prace to prowadzenie JDG kosztuje ~350zł. Na nierejestorwanej masz 3500zł limit przychodu więc ciężko handel tutaj jakiś robić, przy marży 20% masz 700zł dochodu.
  • Odpowiedz
@Ahses: No i ja tłumacze że skoro chce sie rozstać z 200zł to jak dołoży 150 (które są kosztem) to może sobie sam wszystko ogarnąć i ma wiele zalet:
- brak zawracania komuś gitary i pełna niezalezność
- full legal
- mozliwość odliczania kosztów/VATu na rzeczy które mozna podciągnąć pod ta działlaność
- mozliwość nauki prowadzenia JDG
- łatwość rozwijania róznych innych przedsięwzięć finansowych na boku
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): Dzięki Panowie pomysle nad tym. Jak bym chciał na kogoś i miał bym spokój z papierami itp. Handel dorywczo z domu. Na tego kogoś by szła faktura i bym brał od razu cały towar, a w domu bym sprzedawał znajomym bez faktury paragonu

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
  • Odpowiedz