Aktywne Wpisy

32cm +490
źródło: FB_IMG_1778474329940
Pobierz
Hej! Mam obecnie iPhone 14 pro. No i w sumie oprócz tego, ze zjechałem juz baterie (80%), to telefon działa idealnie. Jest szybki, ma fajny ekran, robi świetne zdjęcia. Do tego używam go czasem jako kamerki internetowej podczas calli - jakość jest po prostu rewelacyjna. Zastanawiam się czy jest sens wymiany tego modelu na nowy, ale nie widzę po prostu żadnych argumentów. Wymienię baterie za około 300zl i będzie idealnie. Co myślicie?

Nie irytuje was już to, że Polskę przedstawia się ostatnimi laty jako kraj mlekiem i miodem płynący? "20 #gospodarka świata, cud gospodarczy, nie warto emigrować bo Polska to teraz top krajów do życiua, patrzcie Polacy wracają z emigracji".
No fajnie tylko na czym to PKB zbudowane i jakim wysiłkiem to iksde. Kto wraca do tej Polski z #emigracja? Inżynierowie czy sebixy z magazynu? Kto zasila nasz rynek pracy? Niemcy, Holendrzy, Norwegowie czy może tania siła robocza z Kolumbii czy Nepalu? Niedofinansowana służba zdrowia a wielu już marzy o prywatnej, problemy mieszkaniowe, brak krajowych biznesów więc cała klasa średnia wisi na łasce #korpo, pruskie metody nauczania w szkołach, najbardziej podzielone społeczeństwo.
Wiecie komu się faktycznie żyje fajnie w Polsce?
- cwaniaczkom i januszom którzy są ustawieni majątkowo na przyszłą dekadę głównie przez lewe interesy albo wyzysk
- zagraniczniakom z pensją w EUR co są na kontrakcie w Polsce i żyją sobie jak turyści
#polska #praca #ekonomia #biznes #pieniadze #mieszkanie #antykapitalizm
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
Macie też zawyżone oczekiwania i wydaje wam się, że bycie najedzonym, odzianym, bezpiecznym , dostęp do internetu prądu i bieżącej wody to jakiś standard. Otóż nie.
Ba, w najbogatszym kraju na świecie 20% ludności nie ma żadnej opieki medycznej, a kilka milionów mieszka
To jakbyś był trójkowym uczniem i mówił "mamo a tamci mają dwójki i jedynki". No i chooy bo reszta ma piątki i szóstki.
Widzę lubisz się degradować zamiast gonić najlepszych - oczywiście na zdrowy sposób a nie chore gnojenie się że nie jestem wystarczająco dobry.
Mówiąc, że Polska weszła do G20 porównujemy się do WSZYSTKICH krajów, także do Somalii.
@mirko_anonim: typowe mądrości z ławeczki w parku
źródło: starcy-na-%C5%82awce-pij%C4%85cy-piwo-w-rovaniemi-finlandia
Pobierz@Pavulon12345: ahhh klasyczny argument "bo brudasy gdzieś w indiach albo dzicz w afryce to sra do dołka i je robaki, NINARZEKOJ"
@mirko_anonim: mnie irytuje, ale co mam z tym zrobic?
przeciez nie bede kazdemu tlumaczyc jaki mamy tu deficyt budzetowy, dlug publiczny, antyczna infrastrukture energetyczna, brak globalnego przemyslu i uslug czy
W Polsce przez ostatnie 35 lat wartość zarobków wzrosła 10 razy. Nadal jesteśmy biedniejsi od krajów Europy zachodniej czy USA, ale w porównaniu do tego co tu było jesteśmy bardzo bogaci!
Sprawdź sobie "Polska w liczbach" - taki bardzo prosty raport GUS na różne tematy i zobacz, jak to "nic" wygląda. Porównaj dane z innymi krajami.
Albo porozmawiaj z rodzicami i z dziadkami, jak wyglądało życie za ich młodości.
P.s. młodzi ludzie są biedni z definicji. Na majątek trzeba popracować, a potem coś odziedziczyć. A potem
a one kosztują po 200 k czyli że są niemożliwe do kupienia jakoś do 30 a wtedy już żadna dziewczyna nie chcę mieć np 4 dzieci
USA są najbogatszym krajem, a mają ogromny odsetek bezdomnych, 20 procent bez jakiejkolwiek opieki zdrowotnej, wskaźniki przestępczości jak w Afryce itd.
A mieszkania - normalnie, szukasz dziewczyny, bierzecie kredyt i wio. Samemu sobie nie wyobrażam.
w Usa jest więcej wolnych mieszkań niż bezdomnych więc wystarczyłoby tam ogarnąć socjalizm i problem bezdomności rozwiązałby się
super pomysł na życie kredyt XDDDD
@NihilistycznyFemboy: najlepsza rada jaką kiedykolwiek jakikolwiek polski polityk komuś dał to Komorowski ze "zmień pracę, weź kredyt"... jedyne czego ja żałuje, że brałem minimalny kredyt, a nie "po kule".
Jesteśmy w UE, każdy ma dostęp do darmowej edukacji i wiedzy całej ludzkości w każdym miejscu... jak ktoś narzeka na swoje wynagrodzenie to powinien się przejść do lustra i znajdzie tam winnego. Nie każdego na