✨️ Frustracja w diecie pudełkowej: Jak zrzucić zbędne kilogramy?Ⓘ Mirki, to już kolejne moje podejście do diety, tym razem dieta pudełkowa sportowa. 2000 kcal (nawet Fitatu podaję +/- takie wartości makro), 170-190 g białka, legitnie, faktycznie głownie mięcho, ryba, skyr bez żadnych dziwnych puddingów. + dobijam 200-300 kcal, przy założeniu, że jest jakaś niepewność liczenia kcal przez dostawce. Cel zrzucenie nadmiarowego BF% przez które czuję naprawdę obrzydzenie do własnego ciała. Sumarycznie dziennie mam 2200-2300 kcal. Bez podjadania, kawy z mlekiem, ani cheat days.
Chłop 190 cm / 95 kg, niestety wychodzę z sylwetki typowo skiny fat, siłownia (2 rok) 3x w tyg. + 1x basen. Plan treningowy ułożony przez trenera. W samej robocie robie >7 tys kroków.
W teorii powinno lecieć, przynajmniej 1 kg tygodniowo, ale waga stoi. To już kolejny raz kiedy podchodzę do redukcji i nic nie rusza. W górę idzie masa mięśniowa, bo to widać. Ale BF% nie schodzi. Zaczynam popadać w jakiś stan depresyjny, tracę motywację bo nie widzę efektów, tęsknie za czasami gdy miałem 19 lat i BF% na poziomie 15%, naturalnie, bez diety. Po dwóch latach mam już fajną proporcję "V" przy tym wzroście, ale zbyt duża tkanka tłuszczowa w okolicy brzucha, więc wychodzi "B" xd Robiłem badania krwi, hormony - ewentualnie co można by się przyczepić to glukoza na czczo ma górnej granicy normy.
Jestem juz powoli zdesperowany by sięgnąć po retatrutyd lub monjuro.
@mirko_anonim: te 200-300 kcal powyżej kaloryki diety pudełkowej dobijasz dojadając coś czy chodzi Ci tutaj o to, że zakładasz taki błąd w pomiarach u producenta? Bo jeśli dorzucasz to dodatkowo to całkiem możliwe, że coś źle przeliczasz.
@arclex: Takie gdzie realnie to zapotrzebowanie jest podejrzanie niskie i trzeba redukować podopiecznego na niskich kcal i dużej ilości ruchu są rzadkie. Często to jest na zasadzie, jestem gruby, pogodziłem się z tym, ale chociaż będę udawał, że coś chce z tym zrobić.
@mirko_anonim: mam identycznie - 190cm 95 kg - 2,2k kcal trzy dni w tygodniu, 2,8k kcal cztery dni w tygodniu (treningowe) 15k kroków dziennie i 4 treningi siłowe w tygodniu. Waga spada elegancko, nie wiem czy nie za szybko
Mirki,
to już kolejne moje podejście do diety, tym razem dieta pudełkowa sportowa. 2000 kcal (nawet Fitatu podaję +/- takie wartości makro), 170-190 g białka, legitnie, faktycznie głownie mięcho, ryba, skyr bez żadnych dziwnych puddingów. + dobijam 200-300 kcal, przy założeniu, że jest jakaś niepewność liczenia kcal przez dostawce. Cel zrzucenie nadmiarowego BF% przez które czuję naprawdę obrzydzenie do własnego ciała. Sumarycznie dziennie mam 2200-2300 kcal. Bez podjadania, kawy z mlekiem, ani cheat days.
Chłop 190 cm / 95 kg, niestety wychodzę z sylwetki typowo skiny fat, siłownia (2 rok) 3x w tyg. + 1x basen. Plan treningowy ułożony przez trenera. W samej robocie robie >7 tys kroków.
W teorii powinno lecieć, przynajmniej 1 kg tygodniowo, ale waga stoi. To już kolejny raz kiedy podchodzę do redukcji i nic nie rusza.
W górę idzie masa mięśniowa, bo to widać. Ale BF% nie schodzi.
Zaczynam popadać w jakiś stan depresyjny, tracę motywację bo nie widzę efektów, tęsknie za czasami gdy miałem 19 lat i BF% na poziomie 15%, naturalnie, bez diety.
Po dwóch latach mam już fajną proporcję "V" przy tym wzroście, ale zbyt duża tkanka tłuszczowa w okolicy brzucha, więc wychodzi "B" xd
Robiłem badania krwi, hormony - ewentualnie co można by się przyczepić to glukoza na czczo ma górnej granicy normy.
Jestem juz powoli zdesperowany by sięgnąć po retatrutyd lub monjuro.
#mirkokoksy #mikrokoksy #silownia #dieta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
mniej żreć
więcej się ruszać
Zapraszam do współpracy, przerobiłem dziesiątki takich przypadków.
@voov100: skończ już p-------ć te bzdury od dawna nie aktualne i szkodliwe. Ja p------e 2026 rok a tu dalej liczenie kalorii...
2500-2600 kcal, to taki zdrowy pułap. Ja mam 2000 kcal (+ dobijam białkiem (130 kcal ) lub ewentualnie skyrem
Tzn jesz mniej niż twoje ciało zużywa