Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +232
PijeWodePoPierogach +156
Bezmyślność ludzka mnie dobija czasem. Po lesie u mnie latał królik, taki zwykły hodowlany, ktos go wywalił pewnie. Próbowałem go złapać bo na wolności dlugo nie pożyje ale uciekał. Poprosilem o pomoc mi znajomą co u weterynarza pracuje, w końcu pod siatką zwiał na jedna posesje co małżeństwo lekarzy mieszka.
Dzwonię ale nikt nie odbiera, musialem do pracy iść wiec poszedlem wieczorem i mówię w jakiej sprawie.
Facet do mnie, że no był królik
Dzwonię ale nikt nie odbiera, musialem do pracy iść wiec poszedlem wieczorem i mówię w jakiej sprawie.
Facet do mnie, że no był królik

Programowanie to było, jest i będzie najlepsza opcja na polskim rynku pracy, bo po prostu nie ma nic lepszego i nadal jest to najlepsza inwestycja pod kątem nauka -> zarobki/warunki pracy. Pomijając fakt, że załamanie na rynku jest spowodowane zwykłym nabieraniem projektów jak leci i zatrudnianiem na potęgę (zwykłe przeszacowanie) to dla wielu "kryzys w IT" objawia się tym, że muszę teraz 1 w tygodniu jechać do biura, zamiast 35k dostają 30k, muszą łaskawie wysyłać CV a wcześniej do nich uderzali no i nie da się już lecieć w kulki jak kiedyś.
Mam znajomych po księgowości/logistyce/marketingu/[wstaw cokolwiek nie IT] i wiecie co? Od zawsze był problem z zatrudnieniem, słabymi zarobkami, darmowymi nadgodzinami, konkurencją, rotacją, cięciami. Doświadczeni ludzie po 30, 40 lat i nigdy nie przebili 10k, mimo doświadczenia, szkoleń i dobrych wyników w pracy biurowej. IT może przeżywa 1/100 tego i wielki kryzys? IT to nadal gra warta świeczki, bo tylko tam są zachodnie zarobki, elastyczna praca, zdalna praca, można się relokować i cały świat idzie w rozwój IT więc zawsze będzie popyt.
#it #rynekit #praca #programowanie #programista15k #pracait #zarobki #korpo #korposwiat
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
📒 Notatka moderatora: xD
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt