Aktywne Wpisy

CalibraTeam +182
źródło: streljalu_100
Pobierz
P4ncak3 +11
#pytanie #wroclaw #a-----l
Przyjechałem do Polski, do Wrocławia i robię wieczorem zakupy, kupuje sobie dwa piwa do filmu na wieczór i co? Blokada. Podchodzi Pan "Jest po 22h, Pan juz nie kupi". Ale jak to? To nie jest ograniczone do centrum i zabek? Nawet jakiś market na psim polu (niewroclaw btw) nie może mi sprzedać alkoholu bo parę typków drze mordę w rynku? I tak samo mam zanosić
Przyjechałem do Polski, do Wrocławia i robię wieczorem zakupy, kupuje sobie dwa piwa do filmu na wieczór i co? Blokada. Podchodzi Pan "Jest po 22h, Pan juz nie kupi". Ale jak to? To nie jest ograniczone do centrum i zabek? Nawet jakiś market na psim polu (niewroclaw btw) nie może mi sprzedać alkoholu bo parę typków drze mordę w rynku? I tak samo mam zanosić

W jakich przypadkach muszę rozliczyć podatek z #gielda w zbliżającym się rozliczaniem pitu?
1. Obligacje - wykupuję część swoich obligacji po roku
2. Dywidenda - Otrzymałem dywidendę xtb na zwykłym koncie w xtb
3. Revolut sprzedał mi sam ostatnio wszystkie kryptowaluty. Na tym mam stratę
W których przypadkach muszę robić coś z pitem? Nigdy się nie rozliczałem z giełdy i nie mam pojęcia co zrobić. Czy mogę kliknąć z automatu jak to zawsze robiłem przy wysyłaniu pitu?
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
2. Od dywidendy z polskiej spółki również podatek jest pobierany zryczałtowany i nie trzeba nic robić, natomiast w przypadku dywidendy z zagranicznej spółki koniecznej jest rozliczenie w PIT.
3. Zarówno zakup (za FIAT) jak i sprzedaż (do FIAT) krypto trzeba rozliczać w PIT.