Wpis z mikrobloga

✨️ Smutni ludzie w internecie a prawdziwe historie miłosne
Smutni ludzie w internecie: nie wolno zagadywać ekspedientki w sklepie, kelnerki, ludzi na siłowni, ludzi w pracy, na Tinderze żony nie znajdziesz.
Tymczasem:
1. Mój najlepszy kumpel jest w związku z ekspedientką do której zagadał.
2. Mój brat z kobietą co zagadał na siłowni.
3. Ja - bo zagadałem w pracy do kobiety z którą dzień w dzień pracuję.
4. Mój znajomy poznał żonę na Tinderze, 3 lata temu, obecnie po ślubie i mają dziecko oraz kredyt hipoteczny :)

Nie pozdrawiam smutnych ludzi z internetu.

W 2022 pisałem na tagu przegryw. Teraz związek, o ślubie myślę w kategoriach może kiedyś.

Wymagało to schudnięcia 40kg oraz stabilizacji zawodowej. Niestety trochę te lata samotności zepsuły mi w mózgu, bo mam świadomość, że związek jest niesamowicie transakcyjny - jak byłem gruby a prace miałem sezonowo to nikt mnie nie chciał, ogarnąłem się i niby jest związek, ale na jakim fundamencie? Że jak przytyję albo będę miał kłopoty w stałym zatrudnieniu to nagle "miłość" wyparuje? Niezbyt optymistyczne, ale albo akceptujesz świat jakim jest albo zostajesz w piwnicy na kolejne 50 lat. The choice is yours.

#zwiazek #zwiazki #logikaniebieskichpaskow

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

jak byłem gruby a prace miałem sezonowo to nikt mnie nie chciał, ogarnąłem się i niby jest związek, ale na jakim fundamencie? Że jak przytyję albo będę miał kłopoty w stałym zatrudnieniu to nagle "miłość" wyparuje?

@mirko_anonim: Wiesz co, nie do końca zgadzam się z Twoją konkluzją.
Popatrz na to w ten sposób, jest różnica mędzy:

Mój chłopak aktualnie
  • Odpowiedz