Wpis z mikrobloga

✨️ Czy geny decydują o sukcesie?
Najgorzej że wszystko zależy od twoich genów i nawet nie chodzi mi o wygląd, chociaż to idealnie pokazuje jak niewiele od ciebie zależy. Ja dawno zauważyłem, że z wyglądem over więc stwierdziłem że trzeba to nadrobić nauką, inteligencją, chociaż po to żeby narobić hajsu i wyjść z matrixa. Problem w tym że tutaj też zderzyłem się ze ścianą i uświadomiłem że bez genów też daleko nie zajedziesz. Tyle razy próbowałem się uczyć czegoś nowego żeby mieć jakieś skille ale mnie to za każdym razem przerasta i nie potrafię zrozumieć nawet podstawowych rzeczy z IT, programowania, AI, itd. Rzeczy które tworzyli m.in. Polacy - ten Wojciech Zaręba z OpenAI czy polskie chłopaki z ElevenLabs. I chodzi mi o to że czytając ich historie to oni od początku przejawiali ponadprzeciętne cechy. Ten Zaręba opowiadał że za dzieciaka już nauczycielki zauważyły że przerasta innych w matematyce, itp. I tak jest ze wszystkim.. Nawet jak ktoś nie ma wyglądu ale robi fajne rzeczy, zarabia mnóstwo hajsu, ma wkład w rozwój świata to ZA KAŻDYM RAZEM ma te odpowiednie geny.

#feels #antynatalizm #dzieci #przegryw #blackpill #zycie #doomer #przegrywpo30tce

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Czy geny decydują o sukcesie? Ⓘ
Najgorzej że wszystko zależy od two...

źródło: 8be58f56eadccb9f7545829a83fd8b53617976299c6a4adc77b388adba0be2ba

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 5
@mirko_anonim: najlepsze, że większość przegrywów tego nie widzi - wydaje im się że są najmądrzejsi, a to tylko wina mordy i puszczalskich Polek i brak rodziców milionerów to powodu ich przegrywu.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Właśnie odkryłeś Amerykę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Genetyki nie przeskoczysz. Szczególnie jeśli mówimy o potencjale intelektualnym czy uzdolnieniach. Zawsze jest sufit, czasem niżej czasem wyżej i nie ma żadnego znaczenia ile czasu, ile wysiłku poświęcisz. Sam to wielokrotnie obserwowałem kiedy z trudem ogarniałem podstawy jakiegoś tematu i wszystko mi się plątało pomimo ciężkiej pracy a ktoś inny zaczynając z tego samego miejsca po krótkim czasie
  • Odpowiedz