Aktywne Wpisy
AnnaKoweral +12
Siema potrzebuje rady,
Koleżanka poprosiła mnie, żebym przypilnowała jej gravela Crossa wartego ok. 6000 zł, jak weszła na chwilę do Żabki. Rower się przewrócił i porysował się element hamulca.
Hamulec działa normalnie, nie ma żadnego problemu technicznego, jest tylko rysa na ciemnym elemencie. Byłyśmy w serwisie Cross i powiedzieli, że wymiana całego elementu to ok. 1000 zł.
Koleżanka nie chce go malować ani odnawiać, tylko wymienić cały element, bo chce mieć rower
Koleżanka poprosiła mnie, żebym przypilnowała jej gravela Crossa wartego ok. 6000 zł, jak weszła na chwilę do Żabki. Rower się przewrócił i porysował się element hamulca.
Hamulec działa normalnie, nie ma żadnego problemu technicznego, jest tylko rysa na ciemnym elemencie. Byłyśmy w serwisie Cross i powiedzieli, że wymiana całego elementu to ok. 1000 zł.
Koleżanka nie chce go malować ani odnawiać, tylko wymienić cały element, bo chce mieć rower

JCash +614

Aktualnie razem z żoną mieszkamy w małym bloku, który ma 4 mieszkania.
Chcąc nie chcąc prowadzimy dom otwarty, bo wszystkie dzieci sąsiadów, jak i sami sąsiedzi przesiadują u nas, bo córka ma najwięcej zabawek i mamy najlepszy układ do przyjmowania gości i dzieci. Znajomi też przyjeżdżają z dziećmi, albo sami. Mało kiedy zdarza się, że to my jeździmy do kogoś, a to, że córka bawi się u innych dzieci w bloku praktycznie nie występuje.
Nawet nie wiecie jak się ucieszyłem na myśl o budowie domu, gdzie wszyscy mają daleko i liczyłem, że moneta się odwróci.
Dodam, że sąsiedzi z jednej strony mają czwórkę dzieci, ale mają ogromny ogród i plac zabaw już dawno zrobiony i taki dość konkretny, więc moja wyobraźnia już ciągnie ku ciszy i braku gości, bo na logikę, dzieci pójdą tam.
No i akcja właściwa:
Dziś rano dostaję link do głupiego filmiku na fejsie, gdzie typ montuje do dwóch drzew małpi gaj na linie.
Nie czekałem długi i oto jest:
"Zrobimy taki w ogrodzie, żeby dzieci miały się gdzie bawić"
Na cichą sugestię o kupieniu tego dziecku sąsiada na urodziny, żeby powiesił to u siebie nastąpiła obraza i "żartujesz, prawda?"
No pewnie, że żartowałem. Całe życie marzyłem o prowadzeniu przedszkola dla dzieci i świetlicy dla dorosłych, bo uwielbiam 5-6 razy w tygodniu mieć gości nierzadko do 23.
Uprzedzając: nic nie pomaga, bo po dwóch, trzech dniach wracamy do tego samego.
Nie wiem czego oczekuję tym postem, ale chyba po prostu musiałem to z siebie wyrzucić :<
#dom #ogrod #dzieci
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
źródło: grey-15
Pobierz