Wpis z mikrobloga

✨️ Jak prowadzenie domu otwartego wpływa na życie rodzinne
Aktualnie razem z żoną mieszkamy w małym bloku, który ma 4 mieszkania.
Chcąc nie chcąc prowadzimy dom otwarty, bo wszystkie dzieci sąsiadów, jak i sami sąsiedzi przesiadują u nas, bo córka ma najwięcej zabawek i mamy najlepszy układ do przyjmowania gości i dzieci. Znajomi też przyjeżdżają z dziećmi, albo sami. Mało kiedy zdarza się, że to my jeździmy do kogoś, a to, że córka bawi się u innych dzieci w bloku praktycznie nie występuje.

Nawet nie wiecie jak się ucieszyłem na myśl o budowie domu, gdzie wszyscy mają daleko i liczyłem, że moneta się odwróci.
Dodam, że sąsiedzi z jednej strony mają czwórkę dzieci, ale mają ogromny ogród i plac zabaw już dawno zrobiony i taki dość konkretny, więc moja wyobraźnia już ciągnie ku ciszy i braku gości, bo na logikę, dzieci pójdą tam.

No i akcja właściwa:
Dziś rano dostaję link do głupiego filmiku na fejsie, gdzie typ montuje do dwóch drzew małpi gaj na linie.
Nie czekałem długi i oto jest:
"Zrobimy taki w ogrodzie, żeby dzieci miały się gdzie bawić"
Na cichą sugestię o kupieniu tego dziecku sąsiada na urodziny, żeby powiesił to u siebie nastąpiła obraza i "żartujesz, prawda?"

No pewnie, że żartowałem. Całe życie marzyłem o prowadzeniu przedszkola dla dzieci i świetlicy dla dorosłych, bo uwielbiam 5-6 razy w tygodniu mieć gości nierzadko do 23.

Uprzedzając: nic nie pomaga, bo po dwóch, trzech dniach wracamy do tego samego.

Nie wiem czego oczekuję tym postem, ale chyba po prostu musiałem to z siebie wyrzucić :<

#dom #ogrod #dzieci

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Jak prowadzenie domu otwartego wpływa na życie rodzinne Ⓘ
Aktualnie...

źródło: grey-15

Pobierz