Aktywne Wpisy

jabol6000 +64
źródło: 1000005202
Pobierz
jabol6000 +30
źródło: 1000004853
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: 1000005202
Pobierz
źródło: 1000004853
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
#pracait #pracbaza #praca #finanse
Mirki mam problem. Skończyłem Finanse i Rachunkowość, nie byłem za dobrym studentem i za wiele nie umiałem. Poszedłem najpierw pracować do urzędu a później do korpo. Generalnie zarabiałem około 4000 zł netto na rękę, byłem niezadowolony, musiałem zmuszać się do pracy.
W międzyczasie codziennie widziałem na wykopie, 4baiters i pracuj.pl jak to informatykom płacą po 10k, 15k, 20k, 50k...
Nie chciało mi się pracować już w mojej pracy, więc rzuciłem ją i poszedłem studiować dziennie w wieku 28 lat Informatykę na politechnice. Na studia szedłem z założeniem, że zostanę programistą, ale programowanie nie było wcale fajne, raczej nudne odbębnianie zadań, dużo bardziej spodobała mi się adminsitracja i sieci.
Musiałem zrobić 6 miesięcy praktyk i generalnie poszedłem do suportu, Nic ambitnego na serio, głównie skręcałem komputery i wymieniałem tusze, bo od rzeczywistej pracy są zatrudnieni prawdziwi informatycy.
I skończyłem studia i nie umiem znaleźć pracy - nieważne czy oferuję najniższą krajową czy 6-7 brutto, na rozmowe techniczna to na kilkadziesiąt CV dostałem się 2 razy, i od razu mi podziękowali.
I teraz myślę, że chyba powinienem wrócić do tych finansów, z drugiej strony żal mi 3,5 roku nauki plus rok na bezrobociu czyli zanim coś znajdę 5 lat zmarnowanego życia i mam wrócić do finansów za trochę ponad najniższą?
P.S. Angielski bardzo dobry, pracowałem w tym języku.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
@krzywy_kanister Niestety to nie zarzutka. Nawet chciałbym, żeby to była zarzutka, serio.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
Ja mam od niedawna pracę w IT, ale męczy mnie mentalnie niestabilność branży i ogromna konkurencja na rynku pracy.
Więc z kolei myślę nad jakimś "kołem zapasowym", ale nic poza IT nie potrafię