Wpis z mikrobloga

✨️ Praca na dwóch etatach - jak to wygląda?
#praca #pracait #korpo #korposwiat #programowanie #programista15k #programista25k #pytanie
Czy ktokolwiek z Was pracował jednocześnie na dwóch lub więcej etatach będąc na B2B?
Obecnie jestem na B2B i rozważam wzięcie drugiego etatu (dopiero teraz ponieważ do tej pory miałam zakaz konkurencji). W grę wchodzi umowa o pracę i B2B.
Czy jako drugi etat jest możliwe wzięcie sobie UoP (jeden etat to b2b, a drugi uop). Jeśli tak to jak to wpływa na ZUSy, podatki itp? Robił ktoś coś takiego?
Czy może lepiej ciągnąć obie posady na B2B?

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim księgowego se weź lepiej do takich tematów zamiast pytać wykopu
Generalnie na UOP masz drugi próg podatkowy, w pełni płatny urlop, wszystkie te socjalowe pierdoły itp nie wiem jak sie to przekłada na b2b ale imo płacisz samą składkę zdrowotna zamiast całego zusu. Reszta typu VAT itp bez zmian.
  • Odpowiedz
Żeby chować się za anonimem w dyskusji o furry, segzie i związkach to rozumiem, ale do OE? Już chyba połowa inżynierów to robi XD a na miksie UoP+B2B jedyna różnica to brak składki społecznej (płacisz tylko zdrowotną).
  • Odpowiedz