Wpis z mikrobloga

✨️ Funkcjonowanie bez używek - jak to możliwe?
Jak ludzie są w stanie funkcjonować bez używek? Może nie korzystam regularnie ale jak już to intensywnie. Przyczyna jest prosta - tylko po alko% świat mnie zaczyna interesować. Mimo że nadal siedzę przy kompie to nagle włącza mi się ciekawość, zaczynam się interesować różnymi rzeczami, wszystko mi się podoba i w końcu humor gitówa. Jedyny moment w którym głowa przestaje być ciężka, schodzi ze mnie ten cały marazm, zmęczenie, zniechecenie wszystkim a świat nabiera kolorów. Gorzej bo bez tego potem niedość że zjazd to jeszcze wracam to codziennego trybu zombie, dlatego na następny dzień chcę znowu i znowu. Po medyczniaku mam to jeszcze intensywniej. Jak ludzie mogą na codzień bez tego odczuwać jakąś ciekawość świata czy być pozywynie nastawionym?

#psychologia #zdrowie #przemyslenia #psychiatra #nerwica #adhd #przegryw #depresja

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: bo to trochę jak z głośnością w słuchawkach. Jak przez dłuższy czas słuchasz wszystkiego na 90%, to normalna głośność zacznie brzmieć jak prawie jak cisza. U----i robią podobnie z nastrojem, sztucznie podbijają sygnał a potem mózg obniża czułość receptorów, żeby odzyskać równowagę. Efekt jest taki, że trzeźwość nie wydaje się neutralna, tylko bardzo negatywna. To nie znaczy, że bez używek życie obiektywnie jest słabe, tylko że układ nagrody ma
  • Odpowiedz