Aktywne Wpisy

Lekarz_7k +96
Najgorsze jest to, że teraz nikt mi nie uwierzy że serio 300h w pracy siedze, tylko każdy będzie myślał że to oszustwo jest. Wystarczy, że mam 6-7 dyżurów w miesiącu.
Co w takiej sytuacji może zrobić zwykły lekarz, który normalnie pracuje i nie robi żadnych wałków i nie zarabia setek tysięcy? Jestem obecnie stawiany na równi z takimi Dawidkami i traktowany jak najgorsze ścierwo i pasożyt, którego najlepiej zabić
#konowal100k
Co w takiej sytuacji może zrobić zwykły lekarz, który normalnie pracuje i nie robi żadnych wałków i nie zarabia setek tysięcy? Jestem obecnie stawiany na równi z takimi Dawidkami i traktowany jak najgorsze ścierwo i pasożyt, którego najlepiej zabić
#konowal100k

Historycznygagatek +140
Drugi najgorszy dzień w życiu, zaraz po śmierci najbliższej osoby.
Właśnie się człowiek dowiedział, że musi odpuścić pracę i swoją pasję, że musi zostawić wszystko co uwielbia. To co daje siłę i piniondz do życia, przewodnictwo górskie, fotografia w terenie. Powodem jest otrzymany wyrok - nowotwór. Nie wiedziałam, że można wpaść w taką panikę, po usłyszeniu diagnozy, a jednak. ( ͡° ʖ̯ ͡°) Człowiek uczy się całe życie...
Właśnie się człowiek dowiedział, że musi odpuścić pracę i swoją pasję, że musi zostawić wszystko co uwielbia. To co daje siłę i piniondz do życia, przewodnictwo górskie, fotografia w terenie. Powodem jest otrzymany wyrok - nowotwór. Nie wiedziałam, że można wpaść w taką panikę, po usłyszeniu diagnozy, a jednak. ( ͡° ʖ̯ ͡°) Człowiek uczy się całe życie...

O co chodzi z tym że na emigracji niby zawsze będziesz obcy, samotny i nigdy nie będziesz jak lokals? Nie rozumiem tego jakby to miało wyglądać? Jak ktoś ma 30+ i nie ma własnej rodziny to przecież podobnie wygląda życie w Polsce. Też z nikim nie pogadam na ulicy spontanicznie, nikt do mnie nie zagaduje. Jak jesteś po etapie szkoły/studiów to też ciężko znaleźć ot tak nowych znajomych i ludzie w tym wieku albo okopani w związkach albo mają swoje stare ekipy. W pracy każdy z grzeczności pogada podczas przerw ale nie ma głębszych znajomości i w Polsce jest kultura że "w pracy nie ma znajomych". Ja się w Polsce czuje obco bo nie ma kultury small talku i jednak jesteśmy zdystansowani i konserwatywni a ktoś mi mówi że na emigracji czuje się obco xD. Kurde, ja za granicą to udało mi się kilka razy pogadać na ulicy z obcymi a w Polsce przez całe życie nigdy xd.
#emigracja #zagranica #praca #zycie #mieszkanie #samotnosc
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
Prawie zawsze w swoim kraju jeat łatwiej nawiązywać znajomości.