Wpis z mikrobloga

✨️ Dlaczego czuję się obco na emigracji?
O co chodzi z tym że na emigracji niby zawsze będziesz obcy, samotny i nigdy nie będziesz jak lokals? Nie rozumiem tego jakby to miało wyglądać? Jak ktoś ma 30+ i nie ma własnej rodziny to przecież podobnie wygląda życie w Polsce. Też z nikim nie pogadam na ulicy spontanicznie, nikt do mnie nie zagaduje. Jak jesteś po etapie szkoły/studiów to też ciężko znaleźć ot tak nowych znajomych i ludzie w tym wieku albo okopani w związkach albo mają swoje stare ekipy. W pracy każdy z grzeczności pogada podczas przerw ale nie ma głębszych znajomości i w Polsce jest kultura że "w pracy nie ma znajomych". Ja się w Polsce czuje obco bo nie ma kultury small talku i jednak jesteśmy zdystansowani i konserwatywni a ktoś mi mówi że na emigracji czuje się obco xD. Kurde, ja za granicą to udało mi się kilka razy pogadać na ulicy z obcymi a w Polsce przez całe życie nigdy xd.

#emigracja #zagranica #praca #zycie #mieszkanie #samotnosc

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: jak już jesteś na takim etapie że bardziej samotny sie nie da być (cos jak ja) to wyje.bane. To co napisałeś to mówią ci niby "samotni" (najczęściej baby) co to się jednak okazuje że w pracy 2 koleżanki, kolejne 2 sąsiadki, 5 orbitrów z tindera i oczywiście mąż no ale one to samotnie się czują.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: dziwne podejście ja mam właśnie wszystkich znajomych z pracy (no juz byłej gdzie jak byliśmy młodsi to się często razem wychodziło i tak zostało).
Prawie zawsze w swoim kraju jeat łatwiej nawiązywać znajomości.
  • Odpowiedz