✨️ Kosmopolityzm a rzeczywistość na campinguⒾ Całe życie żyłem w przeświadczeniu że kosmopolityzm to jest droga dla Europy. Ale dzisiaj wlasnie otrzezwialem. Jestem na Campingu w Chorwacji nad Adriatykiem z małymi córkami pod namiotem i właśnie walnął sztorm jak spalismy. Rozerwalo nam namiot porozwiewalo rzeczy. Dookoła nas ludzie w kamperach z Austrii, Słowenii, Niemiec, Norwegii widzieli że nie wiemy co się dzieje bo widzielismy jak ogarniali siebie i patrzyli na nas jak ogarniamy i nasz obóz i dzieci które spanikowane rycza. Nikt nie pomogl mimo że swoje ogarnięte mieli. Pomogli nam tylko Polacy którzy widzieli że mamy blachy samochodu PL i przyszli tylko dlatego że kojarzyli że widzieli nas z dziećmi i pomyśleli że może potrzebujemy pomocy bo mają 20 lat doświadczenia w campingu i nie jeden sztorm widzieli i powiedzieli że widzą że nikt w takiej pogodzie to zawsze po dupie dostaje. Dzisiaj po prostu dowiedziałem się ze nie jesteśmy zadna ludzka czy europejska wspólnota i nigdy nie będziemy i każdy dba tylko o siebie i ewentualnie o swoich. Zachód Europy i ich społeczeństwo dla mnie właśnie oblało egzamin z bycia ludźmi.
Całe życie żyłem w przeświadczeniu że kosmopolityzm to jest droga dla Europy. Ale dzisiaj wlasnie otrzezwialem. Jestem na Campingu w Chorwacji nad Adriatykiem z małymi córkami pod namiotem i właśnie walnął sztorm jak spalismy. Rozerwalo nam namiot porozwiewalo rzeczy. Dookoła nas ludzie w kamperach z Austrii, Słowenii, Niemiec, Norwegii widzieli że nie wiemy co się dzieje bo widzielismy jak ogarniali siebie i patrzyli na nas jak ogarniamy i nasz obóz i dzieci które spanikowane rycza. Nikt nie pomogl mimo że swoje ogarnięte mieli. Pomogli nam tylko Polacy którzy widzieli że mamy blachy samochodu PL i przyszli tylko dlatego że kojarzyli że widzieli nas z dziećmi i pomyśleli że może potrzebujemy pomocy bo mają 20 lat doświadczenia w campingu i nie jeden sztorm widzieli i powiedzieli że widzą że nikt w takiej pogodzie to zawsze po dupie dostaje.
Dzisiaj po prostu dowiedziałem się ze nie jesteśmy zadna ludzka czy europejska wspólnota i nigdy nie będziemy i każdy dba tylko o siebie i ewentualnie o swoich. Zachód Europy i ich społeczeństwo dla mnie właśnie oblało egzamin z bycia ludźmi.
#zalesie #spoleczenstwo #europa
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt