✨ Zmiany w podejściu do wiary i religii z wiekiem Ⓘ
Pytanie raczej do starszej części wykopu - czy z wiekiem zmienił się wasz stosunek do wiary, religii? Bo ja odkąd pamiętam byłem gimboateistą, realistą na maxa i wiecznym cynikiem (nigdy nie chodziłem do kościoła). Jednak z wiekiem coś mi się chyba przestawia albo nie wiem, czasy są zbyt niepewne, może zbyt szybkie tempo, zatracenie wartości i czasem zastanawiałem się nad wiarą i wgl sensem życia. Może człowiek w pewnym wieku bardziej dojrzewa i szuka oparcia w czymś? Nie chodzi mi o jakieś nawrócenie ale może biologicznie potrzebujemy jakiegoś oparcia w czymś wyższym, zwłaszcza że dorosłość to często #samotnosc, problemy, #depresja, kryzys wieku średniego, itd.
#wiara #religia #kosciol #przemyslenia #psychologia #przegrywpo30tce
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
📢 Sprawdź nowe narzędzia na mirko.pro - Mirko Pobieracz oraz Mirko Ban
Pytanie raczej do starszej części wykopu - czy z wiekiem zmienił się wasz stosunek do wiary, religii? Bo ja odkąd pamiętam byłem gimboateistą, realistą na maxa i wiecznym cynikiem (nigdy nie chodziłem do kościoła). Jednak z wiekiem coś mi się chyba przestawia albo nie wiem, czasy są zbyt niepewne, może zbyt szybkie tempo, zatracenie wartości i czasem zastanawiałem się nad wiarą i wgl sensem życia. Może człowiek w pewnym wieku bardziej dojrzewa i szuka oparcia w czymś? Nie chodzi mi o jakieś nawrócenie ale może biologicznie potrzebujemy jakiegoś oparcia w czymś wyższym, zwłaszcza że dorosłość to często #samotnosc, problemy, #depresja, kryzys wieku średniego, itd.
#wiara #religia #kosciol #przemyslenia #psychologia #przegrywpo30tce
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
📢 Sprawdź nowe narzędzia na mirko.pro - Mirko Pobieracz oraz Mirko Ban
- Najlepsze
- Wszystkie komentarze

Jak to mówił C.S.Lewis 'Jeżeli znajduję w sobie pragnienie, którego żadne doświadczenie na tym świecie nie jest w stanie zaspokoić, najbardziej prawdopodobnym wyjaśnieniem jest to, że