mirko_anonim
✨ Krytyka narzekania w IT na rzekomy kryzys Ⓘ
Nie no śmieszy mnie to pseudo narzekanie na IT jak to ciężko chlip chlip i bajki o rzekomym kryzysie. Kurde za tyle pieniędzy co oni zarabiają to ja bym pocałowaniem ręki spowiadał się na każdym meetingu i szkolił po robocie jak trzeba - bo to dla nich największa "bolączka" że trzeba coś robić za te 15-30k a nie jak kiedyś popracowałeś 2h i fajrant. Typy nawet nie zdają sobie sprawy jak wygrali życie. Niektórzy za 5k w korpo mają darmowe nadgodziny i mobbing w pakiecie a o pracy zdalnej mogą zapomnieć. I jeszcze ten rzekomy "kryzys" gdzie ofert pracy w IT jest od groma i co ciekawe sporo podaje widełki więc nadal można zarobić niezłe koksy a patrząc jak wszystko idzie do przodu to pracy w tym sektorze nigdy nie zabraknie.

#it #praca #rynekit #programista15k #pracait #studia #naukaprogramowania #ai #programowanie #korpo

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
📢 Sprawdź nowe narzędzia na mirko.pro - Mirko Pobieracz oraz Mirko Ban

0
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
villager
villager
Kurde za tyle pieniędzy co oni zarabiają to ja bym pocałowaniem ręki spowiadał się na każdym meetingu i szkolił po robocie jak trzeba - bo to dla nich największa "bolączka" że trzeba coś robić za te 15-30k a nie jak kiedyś popracowałeś 2h i fajrant.

czyli nigdy nie pracowałeś w branży i myślisz że cokolwiek wiesz o realiach pracy w IT w 2026 xD
10
Sark
Ehh, do tego interesu ostatnio trzeba dokladac. To juz nie sa te czasy
0